Ekstra Bladet

Vikingekos­tumet giver en ekstra dimension

- Pernille Christense­n pc@eb.dk Mogens Flindt foto@eb.dk

Det er ikke nyt for Rasmussen at klaede sig ud, når han optraeder. Om det er i en stram spandex eller et vildt vikingekos­tume, så hopper han gerne i passende klaeder.

– Det er ikke, fordi jeg skaber en anden identitet. Det er ikke en rolle. Det er mere performer-personen, der kommer frem, siger Jonas Flodager Rasmussen, der i Eurovision synger sangen ’Higher Ground’, som er inspireret af sagnet om vikingen Magnus Erlendsson, der ville fred frem for kamp.

Jeg er så vant til at optraede og klaede mig på til lejlighede­n

– Jeg spiller ikke Magnus Erlendsson. Det er Jonas på scenen som performer-personaen Rasmussen. Så det er mig selv, der fortolker den sang i den retning, vi gerne ser den. Og jeg har intet imod at iklaede mig det her vikingetøj for at komme mere ind i det. Det samme gaelder, når jeg er ude at spille hyldest-koncerter, eller når jeg er ude at spille med Hair Metal Heröes og har spandex og leopardskj­orte på. Det synes jeg er mega-fedt. Det giver lige en ekstra dimension, siger han.

– Er du traet af al vikinge-hypen i forbindels­e med Eurovision?

– Slet ikke. Det er jo vores egen skyld, kan man sige.

– Kunne det ikke også have vaeret meget fedt at have vaeret en sej surfer-dude?

– Ha-ha ... den ligger nok endnu fjernere fra mig end en viking. Men så igen, jeg er så vant til at optraede og klaede mig på til lejlighede­n, så hvis det havde vaeret en røvgod sang om en surfer-dude, havde jeg også fået det til at fungere. Det lover jeg. Det er hele pointen i det her. Hvis sangen er god, vil man gøre det, der skal til. Og den sang, vi har med her i Lissabon, er god. Det synes min kone også.

– Ellers havde du aldrig sunget den, vel?

– Nej nej ... det er da klart, griner han.

Rasmussens kone er i Lissabon for at bakke den danske freds-viking op, mens deres to små døtre er blevet hjemme i Danmark.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark