Ekstra Bladet

DANSKMAROK­KANSK VOLDSMAND SIGTET FOR BRUTALT DRAB

DANSKE MYNDIGHEDE­R LØSLOD HAM: I 2009 blev en dansk kvinde overfaldet og stukket flere gange med kniv af sin ekskaerest­e. Nu er han sigtet for drab på en anden kvinde i Marokko

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Nytårsafte­n 2008 er en aften, som en 35-årig kvinde fra Aarhus aldrig glemmer.

Her stod hun ude foran sin lejlighed sammen med en gruppe venner og sin kaereste for at se på fyrvaerker­iet og fejre årsskiftet, da hendes ekskaerest­e, den 49-årige Youssef, pludselig stod foran hende.

Helt umotiveret trak han en kniv og stak hende flere gange i brystkasse­n, i bugen og i ansigtet.

Efter overfaldet, som fandt sted på fortovet på Nørreport i Aarhus, blev den 35årige kvinde bragt til hospitalet så hurtigt som muligt. Hun havde pådraget sig livsfarlig­e laesioner i blandt andet lungerne og leveren, og i flere måneder svaevede hun mellem liv og død og gennemgik flere omfattende operatione­r.

Stukket gang på gang

Forinden overfaldet havde Youssef flere gange opsøgt hende og truet hende. Angiveligt fordi han var utilfreds med, at hun havde slået op.

– Jeg var sikker på, at det var aegte trusler, og jeg brød sammen. Mine foraeldre tog med mig til politiet og anmeldte det. Det var en forfaerdel­ig jul og nytår. Selv med 20-25 familiemed­lemmer omkring mig og en kaempestor jernstang ved min side i sengen følte jeg mig ikke tryg.

– Jeg følte mig konstant overvåget, har den 35-årige kvinde tidligere fortalt i et interview udgivet på bloggen Lisegården.

Ekstra Bladet har udeladt kvindens navn, da hun frygter repressali­er i forbindels­e med sagen. Redaktione­n er dog bekendt identitet.

Kvinden husker ikke meget fra selve overfaldet. Kun at hun pludselig så sin ekskaerest­es skikkelse og den efterfølge­nde smerte.

– Det naeste, jeg husker, er, at han kom alt for taet på mig. Han bevaegede højre arm, og jeg troede, han havde slået mig. Men så burde det ikke gøre så ondt. Jeg var blevet stukket i maven og faldt om med hendes på gaden. Så hev han mig op igen i mit lange hår, så jeg naermest lå på ryggen på hans knae. Så stak han mig tre gange i brystet og skar mig derefter i kinden med en kniv.

Sigtet for nyt angreb

I 2009 blev Youssef, der oprindelig­t kommer fra Marokko, kendt skyldig i drabsforsø­g ved Retten i Aarhus og dømt til anbringels­e på

Den 35-årige kvinde fra Aarhus troede derfor aldrig, at hun skulle høre mere til eller om Youssef. Men nu er han igen sigtet i en voldsom sag – denne gang for drab.

Det bekraefter Udenrigsmi­nisteriet over for Ekstra Bladet.

Ministerie­t ønsker dog ikke at kommentere omstaendig­hederne omkring sagen naermere.

’Udenrigsmi­nisteriet er bekendt med sagen, men vi kan ikke bidrage med yderligere oplysninge­r på grund af tavshedspl­igten i personog straffesag­er’, lyder det i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: MOSA’AB ELSHAMY/AP ?? Parlamente­t i Marokko har i løbet af foråret ivaerksat en kampagne i blandt andet hovedstade­n, Rabat, der skal daemme op for den udbredte vold mod kvinder. Men kritikere mener slet ikke, at det er bare i naerheden af at vaere nok.
FOTO: MOSA’AB ELSHAMY/AP Parlamente­t i Marokko har i løbet af foråret ivaerksat en kampagne i blandt andet hovedstade­n, Rabat, der skal daemme op for den udbredte vold mod kvinder. Men kritikere mener slet ikke, at det er bare i naerheden af at vaere nok.
 ?? PRIVATFOTO ?? Malahin Ouriagli Adel fra Belgien, der var mor til to, blev myrdet af den løsladte danskmarok­kaner Youssef.
PRIVATFOTO Malahin Ouriagli Adel fra Belgien, der var mor til to, blev myrdet af den løsladte danskmarok­kaner Youssef.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark