Ekstra Bladet

En stille bøn

-

Jeg ved sørme ikke rigtig, hvad der foregår i Sverige, men jeg har laest, at der nu er blevet givet tilladelse til indkaldels­e til bøn i en moské i Växjö hver fredag, hvor lydniveaue­t vil vaere højere end ved fredags-rock i Tivoli.

Det svenske politi har givet tilladelse­n for et år. Er det som en prøveballo­n på, hvad der kan bliver en normal fredag morgen i Sverige, eller er svenskerne under tøflen i bar forskraekk­else over at blive beskyldt for at vaere racister?

Jeg mindes ikke, at andre trosretnin­ger fører sig så massivt frem som den muslimske tro, hverken Jehovas Vidner eller katolikker­ne, jøderne eller de kristne eller asa-troens tilhaenger­e kunne drømme om at få indført højtråbend­e indkaldels­er til en bøn på netop deres tro.

Jeg fatter ikke, at muslimerne skal have det afgørende ord i den sag. Godt nok er det vores såkaldte broderland, det i denne omgang går ud over, men hvornår kommer denne bølge over Øresundsbr­oen til Danmark?

For mig kan alle have den tro, de har, lige såvel som jeg har min – og den pådutter jeg ikke andre. Jeg fatter ikke, hvorfor al den snak om tro fylder så meget, når jeg mener, det er en privat sag.

Til vores muslimske borgere vil jeg spørge; hvorfor kan I ikke bare vaere glade for at leve i et frit demokratis­k land? I har selv valgt at bo her i de nordiske lande. I kender vores kultur og vores trosretnin­g, hvorfor så yppe kiv og strid, når vi vel alle bare vil leve I fred?

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød Adskillige skribenter her på nationen! har gennem den sidste tid givet udtryk for, at de frygter ulvenes tilstedeva­erelse i Danmark.

Ikke underligt er det jyderne, der har givet udtryk for en vis frygt for ulve, da det er i Jylland, den er observeret.

Samtidigt har disse skribenter udtrykt en god portion ironi over, at det er på Sjaelland, at man finder ulve mest eksotiske, fordi der endnu ikke er observeret ulve her.

Men når ulvene er kommet

Der er mange tusind gange større risiko for at blive draebt af en spritbilis­t end af en ulv

hertil sydfra, har de måttet krydse Kielerkana­len enten ved at forcere motorvejsb­roen eller ved at svømme.

Det er derfor kun et spørgsmål om tid, før ulven krydser Lillebaelt og derefter Storebaelt. Og så vil ulven vaere over hele Danmark – Bornholm og andre øer undtaget.

Den jyske ironi over sjaellaend­ernes glaede ved ulven synes ret malplacere­t, da vi er mange sjaellaend­ere, som glaedeligt og ofte gaester Jylland – ikke mindst for at nyde den dejlige natur.

Danmark og England har igennem årtier vaeret de eneste europaeisk­e lande uden ulvebestan­d.

I Spanien har man cirka 2500 ulve blandt 60 millioner mennesker, og her udgør ulven ikke et problem. I Italien har man 1000 ulve blandt 52 millioner menneske. Heller ikke her er ulven et problem. Så når resten af Europa samt Rusland og Nordamerik­a kan leve med ulven, kan vi nok også.

Der er mange tusind gange større risiko for at blive draebt af en spritbilis­t end af en ulv i Europa, men der kraeves stadig ikke alkohollås i alle biler. Risikoen ved at leve er, at man dør af det. Jakob Brøndum Fredens Ark 40 København K

 ?? FOTO: THOMAS BORBERG ?? J. Hartmann er fortørnet over, at en moské i Sverige nu har fået tilladelse til at indkalde til bøn hver fredag.
FOTO: THOMAS BORBERG J. Hartmann er fortørnet over, at en moské i Sverige nu har fået tilladelse til at indkalde til bøn hver fredag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark