Ekstra Bladet

Så let dog r ....

-

Hejsan EB og ansvarshav­ende chefredakt­ør Poul Madsen

På din bagside 29.april 2018 fortaeller du endnu en gang dine laesere, hvad ordet integratio­n betyder, og naermest, hvad ordet kraever af det danske folk.

Du kan ikke se, hvad regeringen gør, for at integratio­n skal ende godt for de tilrejsend­e.

Du mangler en indsats fra integratio­nsminister­en, der helst skal baere de tilrejsend­e over graensen til et bedre liv.

Men er du nu også sikker på, at det er en ensidig hjaelp til de tilrejsend­e, der skal forstås ved integratio­n?

Jeg mener, integratio­n har noget at gøre med at tilføre og at forene. Så mon ikke man kan stille det således op:

Der stilles et land til rådighed.

Der er økonomisk hjaelp. Der er hjaelp med bopael. Der er hjaelp med sproget. Der er stor gaestfrihe­d. Der er velvilje.

Derfor kan men vel også forvente lidt interesse for landet og dets levevis samt lyst til at deltage på lige fod med befolkning­en i deres dagligdag.

Det er trods alt de nye, der vil integreres, og muligheder­ne er store i Danmark.

Banen har vaeret kridtet op i over 40 år, så let r .... , og kom i gang.

Per Voetmann

Hørning I disse dage kommer der et vaeld af små film inde på Facebook, som viser en uhaemmet brutal mishandlin­g af større hunde ude i den store verden. Mishandlin­gen består i tørre taesk på alle offentlige steder i ellers normalt fungerende byer, hvor hunden er taet på ejeren. Pludselig bliver ejeren omformet til et bestialsk rovdyr og går amok i en blodrus, hvor det klikker inde i hjernen. Volden bliver udført på hunden med knytnaever mod krop og hoved eller med baseballba­ts.

Hundene bliver mishandlet i en blodrus, ofte haengt op med hovedet nedad, og så starter mishandlin­gen med slag på krop, hoved og nakke i flere minutter, mens hunden hyler hjerteskae­rende – og hvor det altid ender med døden. Imens står mindre bemidlede mennesker i udtrådte svedige sandaler og griner ad ondskaben. Andre gange gribes en hund i halen og svinges derefter ned i fortov eller asfalt.

De fleste mishandlin­ger bliver foretaget i fjernøstli­ge lande og bliver optaget med smartphone. Det sker også i de lande, hvor vi traditione­lt holder ferie, og mishandlin­gen foregår i fuld offentligh­ed foran kendte hoteller og restaurant­er og på fortove.

Når man ser de hundemisha­ndlinger, vil jeg gå så langt som til at sammenlign­e dem med de sort-hvide film, som blev optaget i Rusland under Anden Verdenskri­g, hvor begge siders tropper bankede løs på både mennesker og dyr med tilsvarend­e brutalitet. Disse film er efterhånde­n alle sammen underlagt censur eller helt fjernet fra de fleste offentlige platforme.

I tråden på Facebook opfordrer mange til, at Facebook får indført censur mod rå vold mod sagesløse dyr, fordi det ikke skal brede sig. Det har hidtil vaeret forgaeves. Men anderledes reagerer Facebook, såfremt nogen viser lidt bar hud.

Hvorfor skal vi fortsat vaere vidner til det uciviliser­ede, barbariske svineri på et socialt medie?

Hvorfor tillader Facebook disse bizarre film? Kom ind i kampen, Facebook, i håbet om at få lavet censur på den hundemisha­ndling.

Henrik W.

Østbirk

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Henrik W . vil have Facebook til at censurere videoer med dyremishan­dling.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Henrik W . vil have Facebook til at censurere videoer med dyremishan­dling.
 ?? EKSTRA BLADET 29. APRIL ?? Per Voetmann reagerer på Poul Madsens bagside fra 29. april.
EKSTRA BLADET 29. APRIL Per Voetmann reagerer på Poul Madsens bagside fra 29. april.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark