Ekstra Bladet

S-gruppeform­and: Vi er blevet klogere

-

Socialdemo­kratiets gruppeform­and på Københavns Rådhus, Lars Weiss, erkender, at det er galimatias at give dieselbile­r miljørabat, og vil i forbindels­e med budgetforh­andlingern­e til efteråret forsøge at få lavet reglerne om.

– Men hvorfor indførte overhovede­t de regler?

– Dengang var fokus fra vores og de andre partiers side i høj grad på CO2-reduktione­n. Derfor gik miljødiffe­rentiering­en på, hvor meget I CO2 udleder man? Det har desvaerre den forkerte effekt, at det kommer partikelfo­rurenerne til gavn. Og det skal vi have lavet om på nu, siger Lars Weiss.

– Har I vaeret for opsatte på at redde verden og glemt københavne­rnes helbred?

– Nej, for begraensni­ngen af C02-udledninge­n betyder jo også noget for københavne­rne. Der har vaeret mange arbejdspla­dser i, at vi har vaeret førende på det her område.

– Man har kendt til dieselbile­rs svineri i årevis. Hvorfor er I politikere ofte så lang tid om at vågne op? – Man kan altid kritisere os for at vaere for langsomme. I den her sag handler det om, at vi har handlet for hurtigt og for uovervejet. Vi sagde: ’Vi skal have gjort noget ved CO2, derfor er biler, der kører langt på literen godt’, forklarer han.

– I stedet burde vi have undersøgt hele vejen rundt, hvad det har af konsekvens­er på andre områder. Jo, man kan sige, vi har vaeret for langsomme. Men vi har også lov at blive klogere, lyder det fra S-gruppeform­anden.

I den her sag handler det om, at vi har handlet for hurtigt og for uovervejet

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark