Ekstra Bladet

Vestegnen i blodet

– Min familie trives rigtig godt, og det betyder, at jeg kan fokusere på at praestere på banen – jeg er meget glad for at bo på Vestegnen, siger Kamil Wilczek

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

De er på gennemrejs­e i Brøndby. For dem er Brøndby langtfra slutdestin­ationen i karrieren. Det er et stop på vejen videre i livet. Men alligevel har de fået Vestegnen helt ind under huden.

Faelles for tre af klubbens udlaending­e – Besar Halimi, Hany Mukhtar og Kamil Wilczek – er, at de har slået sig ned på Vestegnen. De bor ikke i ét af de store nybyggerie­r ved havnefront­en i København, men har rødderne solidt plantet i naerområde­t ikke så langt fra arbejdspla­dsen – Brøndby Stadion.

Bor taet på stadion

– Da jeg spillede i Lissabon og Salzburg, brugte jeg meget tid på transport. Det ønskede jeg ikke, da jeg kom til Brøndby. Derfor ville jeg bo taet på traeningsa­nlaegget. Jeg nyder at vaere så taet på Brøndby Stadion. Og skal jeg til København, kan jeg bare køre derind, forklarer Hany Mukhtar, der boede lige i naerheden af Lebogang Phiri, men nu har fået Besar Halimi taet på sig i lejligheds­komplekset i Vallensbae­k.

– Mukhtar hjalp mig meget, da jeg kom til Brøndby. Jeg kan rigtig godt lide at bo på Vestegnen. Det er det helt rigtige for mig, supplerer Besar Halimi.

Et stykke fra de to midtbanesp­illere, også i Vallensbae­k, bor Kamil Wilczek med sin kone og søn.

Det helt rigtige sted

– Da vi kom til Danmark, var det vigtigt at finde et sted at bo, hvor min familie kan trives. Et roligt område uden for meget trafik. Det har vi fundet i Vallensbae­k, hvor vi er rigtig glade for at bo. Vi har fået danske og polske venner, forklarer Kamil Wilczek, der sammen med sin kone og fireårige søn har slået sig ned i et raekkehus i Vallensbae­k taet på kommunegra­ensen til Albertslun­d.

– For mig er det også vigtigt at bo taet på min arbejdspla­ds, så jeg ikke har meget transport hver dag til traening, forklarer Kamil Wilczek, der slog til på første fremvisnin­g af huset i Vallensbae­k.

– Vi vidste ikke meget om Danmark, da vi kom hertil. Men jeg er blevet meget overrasket. Alt er så velorganis­eret i Danmark, smiler polakken, der kom fra det rene kaos i italienske Carpi, hvor han ikke kendte programmet for naeste dag.

Brandvarm målscorer

Hemmelighe­den bag Kamil Wilczeks fantastisk­e forårsoptu­r kan sagtens haenge sammen med de trygge private rammer for polakken.

– Min kone er faldet godt til i Danmark, og min søn er begyndt i børnehave. Han kan rigtig godt lide det. Jeg vil sige, vi virkelig er lykkelige her i Danmark.

– Det er vel sådan, at når basen, familien, har det godt, giver det ro til at fokusere på fodboldspi­llet, så jeg kan praestere på banen. Lige nu går det rigtig godt, forklarer Kamil Wilczek, der sagtens kan blive matchvinde­r i dagens pokalfinal­e.

Polakken har haft et forrygende forår. Han har scoret 14 mål – 11 i Superligae­n og tre i pokalen.

Vi skal vinde den pokal

– Det er gået så godt i foråret, fordi vi kun har haft fokus på naeste kampe. Lige nu taenker vi kun på pokalfinal­en. Vi skal vinde den pokal, smiler Kamil Wilczek, der ikke tøver med at kalde den nuvaerende periode for den bedste hidtil i karrieren.

Mukhtar hjalp mig meget, da jeg kom til Brøndby

Alt er så velorganis­eret i Danmark

Pokalfinal­en mellem Brøndby og Silkeborg sendes kl. 17 på 3+.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark