Ekstra Bladet

Landstraen­er så ham score i Parken

-

14. maj er en skaebnedag for Kamil Wilczek på flere måder.

Det er datoen, hvor guldet med stor sikkerhed kan spilles hjem til Vestegnen, hvis FC Midtjyllan­d besejret på Brøndby Stadion.

Men det er også datoen, hvor den polske landstraen­er, Adam Nawalka, nominerer sin bruttotrup til VMslutrund­en i fodbold.

VM-nåleøje

Det er her, Wilczek håber, han passerer det første VMnåleøje.

– Bruttotrup­pen udtages 14. maj, siden bliver den reduceret, og den endelige trup bliver først udtaget 4. juni. Her håber jeg at vaere med. Det har vaeret mit mål hele året. Jeg har kaempet hårdt for at nå det mål, siger Kamil Wilczek.

Søndag fik en fra det polske landstraen­er-team fra naermeste hold i Parken set, at Wilczek er skarp og målfarlig for tiden.

– En af traenerne fra landsholde­t var i Parken for at se vores kamp mod FCK. Jeg havde en snak med ham om lørdagen. Det er mit indtryk, at de ved alt om, hvordan jeg praesterer på banen, selv om de ikke har set mig spille, forklarer Kamil Wilczek.

Han blev valgt fra til landskampe­ne i marts, hvor Polen mødte Nigeria og Sydkorea, men praestatio­nerne i april har vaeret enestående, hvor han tilmed blev kåret som Superligae­ns bedste spiller.

Fuldendt saeson

I april scorede han tilmed ni mål (otte i Superligae­n, ét i pokalen), hvilket understreg­ede den fine målform, der nu har ført til scoringer de seneste seks Superligak­ampe i traek.

– Min saeson vil vaere fuldendt, hvis vi vinder The Double, og jeg kommer til VM med Polen.

– Jeg tror, det går så godt, fordi der er ro omkring mig. Min familie stortrives i Danmark, og det betyder, at jeg kan fokusere på at praestere på banen.

– Jeg har arbejdet hårdt og målbevidst på at komme til VM og føler, jeg har ramt en god form på det helt rigtige tidspunkt af saesonen. Jeg er taknemmeli­g over de muligheder, som Alexander Zorniger har givet mig, og saetter stor pris på, at han mener, jeg skal med Polen til VM. Jeg håber, han får ret. mgw

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark