Ekstra Bladet

Klart brud på vores aftale!

Parken Sport & Entertainm­ent vil have DBU til at flytte efterårets Nations League-kampe fra Aarhus til Parken

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

DBU har valgt set bort fra Parken som hjemmebane for det danske fodboldlan­dshold i resten af 2018, idet både venskabska­mpe og Nations League-opgørene mod Irland og Wales i efteråret er blevet placeret andetsteds end nationalar­enaen.

Saerligt beslutning­en om at spille Nations League i Aarhus har vakt undren, og i Parken Sport & Entertainm­ent mener man ligefrem, at DBU er løbet fra sin aftale med Parken.

Det er en kval-kamp

– Vi synes, at det er et klart brud på vores aftale med DBU, hvor der står, at alle EM og VM-kvalifikat­ionskampe bliver spillet i Telia Parken, siger pressechef­en i FC København og Parken Sport & Entertainm­ent, Jes Mortensen, til Ekstra Bladet.

– Det er sådan set meget simpelt at stille sig selv spørgsmåle­t: Kan Danmark kvalificer­e sig til EM 2020 via Nations League? Svaret er lige så enkelt: Ja, det kan man. Derfor er det naturligvi­s en kvalifikat­ionskamp.

DBU’s kommerciel­le direktør, Jesper Andersson, har en anden opfattelse af Nations League end Parken Sport & Entertainm­ent. Det forklarede han Ekstra Bladet tidligere på ugen.

Ud i landet

– DBU’s bestyrelse har taget en beslutning om, at alle kampe, der ikke er VM- eller EM-kvalifikat­ion, skal spilles i provinsen.

– Men der er EM-billetter på spil i Nations League?

– Ja, men det er ikke en VM- eller EM-kvalifikat­ion, og når det ikke er det, har DBU taget en beslutning om, at herrelands­holdet spiller ude i landet. Vi ønsker, at det er hele Danmarks landshold, og at vi kommer mest muligt ud i landet.

– Vi ved endnu ikke, hvordan Nations League kommer til at gå rent tilskuerma­essigt, men vi har ikke en forventnin­g om, at det traekker fuldt hus i Parken. Derfor harmonerer det egentlig meget godt med, at vi vaelger at spille rundt omkring i landet, sagde Jesper Andersson.

Klar forventnin­g

Den forklaring køber Jes Mortensen dog ikke, og sagen er på ingen måde slut, hvis det står til Parken Sport & Entertainm­ent.

– DBU har selv flere gange omtalt kampene i Nations League som ’Vejen til Euro 2020’ og så videre. Derfor har vi en klar forventnin­g om, at DBU overholder de aftaler, vi har indgået, og at kampene i Nations League bliver flyttet til Parken. Det har vi også meddelt dem, siger Jes Mortensen.

Ekstra Bladet har igen i går vaeret i kontakt med DBU’s Jesper Andersson, men han har ingen uddybende kommentare­r til Parkens udmelding.

 ??  ?? Ekstra Bladets Sportsfors­ide i går,
Ekstra Bladets Sportsfors­ide i går,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark