Ekstra Bladet

Kaptajnen er gået fra borde

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Selv om det sagtens kunne vaere gået op i en højere enhed, valgte den 38-årige Morten Green at stoppe inden den største begivenhed nogensinde på dansk is.

Rekordmand­en med 316 kampe har ellers VM-rutine som få og vaeret til VM-slutrunde ikke faerre end 19 gange og valgte efter godt 1500 kampe og 349 mål for Danmark, Rungsted og diverse hold i Sverige og Tyskland at slutte en 22 år lang karriere for en måned siden med Rungsteds exit i semifinale­n i det hjemlige slutspil.

Perfekt punktum

Selv om det ene navn efter det andet er blevet fløjet ind fra USA, Canada, Finland osv., ville der ellers altid have vaeret plads til spilleren med en rekord i landsholds­trøjen, som formentlig­t aldrig vil blive slået.

VM ville for de fleste have vaeret et perfekte punktum, hvilket er set mange gange i fodbold eller håndbold, hvor VM eller OL bruges til at afslutte en lang landsholds­karriere.

– Jeg har truffet en rigtig god beslutning, lyder det fra den tidligere kaptajn, der i stedet for isen er på plads i Herning som TV2’s ekspert i studiet.

– Det er helt fint for mig at stå udenfor og se mine kammerater.

– Efter de mange år er min krop i den grad slidt, og det var på høje tid, at jeg stoppede. Kroppen ville ikke laengere helt gøre det, som hjernen fortalte.

– Jeg vil helt sikkert undervejs få øjeblikke, hvor jeg ønskede at vaere på isen og tage del i spillet. Adrenaline­n skal nok komme til at pumpe, siger Morten Green til Ekstra Bladet.

Når VM på dansk grund er forbi pinsesønda­g, skal den tidligere landsholds­kaptajn videre i ishockey-livet.

Naeste stop er en tur på en skolebaenk i Sverige, hvor han i løbet af det naeste halve år vil få papirerne i orden til at kunne virke som agent i ishockeyla­ndet Sverige.

Med 22 års erfaring i bagagen skal den tidligere landsholds­anfører rundt at finde de største talenter i de naeste generation­er på isen.

Tilbage som traener

Morten Greens agent gennem hele karriere, Bjarne Madsen, den ene af tre ejere af Sports Management Group Inc., vil have ekstra fokus på teenagere ’hinsidan’, som ifølge de svenske regler først må kontaktes fra 1. januar i året, hvor spilleren vil fylde 16 år.

Med Sverige som den primaere arbejdspla­ds vil Rungsted-drengen komme tilbage, hvor han selv startede den lange karriere i udlandet med at rejse til Leksand i Nordsverig­e.

Det havde andre gjort før ham, men også efter ham, og en af disse er den tidligere landsholds­spiller Jens Nielsen, som er vendt tilbage til byen med godt 5000 indbyggere som traener.

Stort fokus

– Jeg ser frem til at skulle i gang med at opbygge et netvaerk og finde mine egne klienter, siger Morten Green.

– Der er stort fokus på talenter fra Sverige og Danmark.

Når der i naeste måned skal draftes til NHL-ligaen, står der f.eks. to svenske talenter som nr. et og nr. to på den europaeisk­e liste, Rasmus Dahlin, Västra Frölunda og Adam Boqvist, Brynäs.

Finland-Danmark sluttede efter avisens deadline. Laes alt om kampen på ekstrablad­et.dk.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – Jeg vil helt sikkert undervejs få øjeblikke, hvor jeg ønskede at vaere på isen og tage del i spillet, siger Morten Green der nu er TV2 Sports ekspertkom­mentator.
FOTO: JENS DRESLING – Jeg vil helt sikkert undervejs få øjeblikke, hvor jeg ønskede at vaere på isen og tage del i spillet, siger Morten Green der nu er TV2 Sports ekspertkom­mentator.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark