Ekstra Bladet

I livsfare ØKSE-OVERFALD PÅ MOR OG VOLD MOD BARN

EKSTREMT VOLDELIGT Eks-kaereste faengslet i sag om bestialsk overfald

- SUNE FISCHER FOTO: KENNETH MEYER fish@eb.dk

Offeret var saerdeles ilde tilredt, da politi og ambulance natten til fredag blev kaldt ud til et raekkehus i Greve.

Kort før 03-tiden var en maskeret mand traengt ind i huset, hvor han med en økse havde taesket løs på den 43årige kvinde i sådan grad, at politiet betragter det som drabsforsø­g.

En 40-årig mand, der ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er kvindens eks-kaereste, blev kort efter anholdt og sigtet i sagen. Den etnisk danske mand blev i går fremstille­t i grundlovsf­orhør ved Retten i Roskilde, og det var tydeligt, at manden var praeget af situatione­ns alvor.

Naegter sig skyldig

Den sigtede naegter sig skyldig.

Han var iklaedt sort joggingtøj og ditto mao-sko, som han havde fået udleveret af politiet. Her sad han med bøjet overkrop i vidneskran­ken. Med den ene hånd masserede han sine tindinger. Blikket virkede slidt, og han udbad sig en Panodil.

Stille hørte han sigtelsen blive laest op. En meget grov sag, vurderer politiet.

Konkret er den 40-årige sigtet for at have tildelt den 43-årige kvinde økseslag over hele kroppen, hvor hun braekkede flere knogler og fik andre voldsomme skader.

Desuden er manden sigtet for også med hånden at have slået kvindens mindreårig­e datter.

Lukkede døre

Ved retsmødet anmodede anklageren om dørlukning, hvilket dommeren Anne Lindgreen valgte at efterkomme. Dette blev fulgt op af en anmodning om navneforbu­d fra forsvarere­ns side, hvilket dommeren ligeledes valgte at efterkomme.

På grund af dørlukning­en kom den sigtedes forklaring ikke offentligt frem.

Men faengsling­skendelsen løftede lidt af sløret for sagens baggrund.

Heri lyder det, at politiet har fundet blodspor på en cykel, ligesom der i kvindens hjem er fundet aftryk fra en sko, som den sigtede erkendte på et tidspunkt at have haft et par magen til.

Er eks-kaerester

Motivet til sagen har politiet ikke ønsket at løfte sløret for.

– Der er en relation mellem offer og den sigtede, forklarede Bjørke Kirkegaard, efterforsk­ningsleder, Midtog Vestsjaell­ands Politi.

Faengsling­skendelsen løftede også en flig sløret for et eventuelt motiv. Af kendelsen fremgik det, at den 40årige havde dannet par med kvinden, og at hun for nyligt havde gjort det forbi, hvilket han var ked af.

Manden er foreløbigt varetaegts­faengslet frem til 7. juni.

Den sigtede 40-årige blev anholdt i sit eget hjem i løbet af fredagen, oplyser politiet. Ligesom kvinden bor han også i Greve

 ??  ?? Politiets efterforsk­ere på gerningsst­edet, hvor den 43-årige kvinde og hendes 10-årige datter blev overfaldet natten til fredag.
Politiets efterforsk­ere på gerningsst­edet, hvor den 43-årige kvinde og hendes 10-årige datter blev overfaldet natten til fredag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark