Ekstra Bladet

Kulturmini­ster: En god løsning

-

skal kronprinse­n ikke ind i, fortaeller han.

Partierne på venstreflø­jen og også saerdeles kritiske overfor Kulturmini­steriets mørklaegni­ng af fem mails til kronprinse­n.

Mailsene blev sendt til tronfølger­en op til IOC-afstemning­en om de russiske atleters deltagelse ved OL i Rio.

Det er uvist, hvad der står i mailsene, og om kronprinse­n har svaret, da ministerie­t har undtaget dem fra aktindsigt to gange med skiftende forklaring­er.

– Det er vanvittigt, at kulturmini­steren laver den form for krumspring for at bevare mørklaegni­ngen, siger Alternativ­ets kulturordf­ører, Rasmus Nordqvist.

Den holdning får opbakning fra den internatio­nale chef for Play The Game.

– Når offentligh­eden naegtes indsigt, så må det jo betyde, at der står noget rigtig vigtigt, og ikke bare ’Hej Frede, god rejse til Rio’, siger Jens Sejer Andersen.

– Det virker til, at systemet og politikern­e holder hånden over kronprinse­n, når det kommer til helt almindelig aktindsigt. Man kan ikke laese andet ud af ministerie­ts afslag og skiftende forklaring­er, mener han.

Kulturmini­ster Mette Bock (LA) har ikke ønsket at svare på Ekstra Bladets spørgsmål angående mailene. Kronprins Frederik stemte stik imod et politisk flertal, da han støttede russiske atleters deltagelse ved OL i Rio i 2016.

Det skyldes måske, at en såkaldt IOC-koordinati­onsgruppe med embedsmaen­d fra tre ministerie­r ikke havde holdt et eneste møde siden januar 2014.

Alligevel er selvsamme gruppe løsningen til at undgå uoverensst­emmelser i fremtiden, oplyser kulturmini­ster Mette Bock.

’Det er regeringen, der fastlaegge­r den danske linje i idraetspol­itiske spørgsmål, og regeringen vil også fremadrett­et sørge for, at holde kronprinse­n orienteret om denne linje. IOC-koordinati­onsgruppen er en god løsning’, lyder det fra kultur ministeren i en skriftlig kommentar.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN FOTO: PETER HOVE OLESEN ?? Det går jo meget godt Kronprins Frederik er fredet, når det gaelder medlemskab­et af den omstridte OL-organisati­on IOC, når man ser på regeringen og flertallet på Christians­borg.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN FOTO: PETER HOVE OLESEN Det går jo meget godt Kronprins Frederik er fredet, når det gaelder medlemskab­et af den omstridte OL-organisati­on IOC, når man ser på regeringen og flertallet på Christians­borg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark