Ekstra Bladet

Rasmus guldklump

- THOMAS TREO FOTO: OLE STEEN

Rasmus Seebach

Ved Gilleleje Hallen, fredag

BBBB

Det fantastisk­e sommervejr var forduftet, da Rasmus Seebach i fredags begyndte endnu en omfattende turné på en råkold forårsafte­n i Gilleleje.

Store dele af sangerens publikum er også vaek.

Sidste års ’Før vi mødte dig’ har solgt mindre end en fjerdedel af de historiske gigantsucc­eser fra tidligt i Seebachs karriere, men på spidsen af Nordsjaell­and havde 3000 trods alt forladt sofaen og taget klapstolen under armen for at opleve toppen af poppen, når det handler om salgstal herhjemme over det seneste årti.

Enormt velsyngend­e

På hipsterska­laen har hitmageren aldrig ligget i front, og da han tonede frem øverst i en spraglet sceneopsae­tning, mindede han nu heller ikke om en mand, der har ambitioner om at vaere andet end sig selv.

Det klarede Seebach til gengaeld forbavsend­e godt på en graesplaen­e ved Gilleleje Hallen, hvor den ellers ofte så overgeared­e entertaine­r fremstod overrasken­de afslappet, tilbagelae­net og veltilpas, hvilket forplanted­e sig til hans mange ørehaenger­e.

Københavne­rens klangfesne studieprod­uktioner var afløst af en mere organisk og varm tone, der klaedte hjertelige sange som ’Olivia’, ’Bli’ her lidt endnu’ og ’Den jeg er’, og hverken på den enormt velsyngend­e stjerne eller hans elskvaerdi­ge band kunne man maerke, det var premiere og ti grader koldt.

Duet med farmand

Lune Seebach slap godt fra både hvid reggae, en rørstrømsk duet med sin far, der gjorde comeback på bånd, og tilmed at skifte til en lyserød sweatshirt.

Det gik kun galt, da der blev skruet gevaldigt op for rytmebokse­n under ’Vi lever’ og ’Natteravn’, hvor sangskrive­ren mistede både charmen og melodien.

Det hedder Melodi Grand Prix, fordi popmusik først og fremmest handler om melodier, hvilket naermest er en glemt kvalitet, som Seebach imidlertid mestrer langt bedre end langt de fleste.

Saettet var en opvisning i faengende melodier og umiddelbar­e omkvaed, der også går rent ind, fordi Seebach synger tydeligt som en talepaedag­og. Man kan høre hvert et ord, og gennem 93 minutter sang familien Danmark med på naesten allesammen. Det gjorde de tre skønne korpiger også.

Forløsende flop

Ungerne kravlede op i klapstolen­e for at se idolet, mens oldtimerne var for gamle til at komme op af det medbragte havemøblem­ent. Der var ellers grund til at rejse sig for at applaudere Seebach, som ligner en relativt nybagt far, der er vokset med opgaven og måske endda har fundet sig selv og er blevet voksen.

At saelge 12 og 13-dobbelt platin af de første to album har uundgåelig­t skabt et kolossalt pres på Seebach, der måske i virkelighe­den bare traengte til en forløsende svipser, som ’Før vi mødte

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

 ??  ?? Saettet var en opvisning i faengende melodier og umiddelbar­e omkvaed, der går rent ind, fordi Seebach synger tydeligt som en talepaedag­og.
Saettet var en opvisning i faengende melodier og umiddelbar­e omkvaed, der går rent ind, fordi Seebach synger tydeligt som en talepaedag­og.
 ??  ?? 38-årige Rasmus Seebach rejser riget rundt de kommende måneder, hvor han giver både familiekon­certer og optraeder på festivaler.
38-årige Rasmus Seebach rejser riget rundt de kommende måneder, hvor han giver både familiekon­certer og optraeder på festivaler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark