Ekstra Bladet

Folk tror, vi tjener kassen, men ...

-

Når snakken falder på udviklinge­n i den danske musikbranc­he, bliver den ellers så smilende sangerinde alvorlig – naesten vred.

Hun er dybt bekymret over udviklinge­n de seneste år, hvor folk stort set gratis kan høre al den musik, de vil, når de streamer løs.

– Jeg kan ikke forstå, at man kan lukke ned for en hel branche på den måde. Hvis du har vaeret eller er komponist, der har skrevet sange til dig selv eller andre, så kunne du før leve af det, fordi der blev solgt nogle cd’er. Man vidste, at man fik noget omsaetning og noget royalty, der kunne gøre, at man kunne investere i ny musik, siger Gry Johansen-Meilstrup.

0,003 øre

– I dag streamer folk bare løs. De betaler godt nok til Spotify eller YouSee, og så tror folk, at det, de betaler i abonnement, går til kunstnerne. Men det gør det ikke. Det går til pladeselsk­aberne og til de forskellig­e platforme, hvor man kan streame musikken. Komponiste­n får 0,003 øre pr. stream, siger hun opgivende.

– Folk tror, at musikere tjener kassen – også på koncerter og merchandis­e. Men det er godt nok få, der kan leve af det.

– På den måde er det naesten bedre at vaere solist, siger hun og sukker dybt.

– Men hvis man ikke skriver sine sang selv, har man brug for en komponist til det, siger Gry JohansenMe­ilstrup og saetter tingene på spidsen:

– Taenk, hvis ikke der var nogen, der komponered­e ny musik. Hvad ville livet vaere uden musik?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark