Ekstra Bladet

Føj for et Brøndby-svineri

-

Her er en beretning fra Brøndby-tilhaenger­nes march mod pokalfinal­en i Parken i torsdags, Kristihimm­elfartsdag.

På TV2 News torsdag først på eftermidda­gen ser vi en stor flok Brøndbyfan­s på vej mod Parken.

Den begejstred­e reporter rapportere­r fra stedet, at det foreløbig foregår fredeligt. En henvendels­e til politiet bekraefter samstemmen­de, hvilket i sig selv var en stor sensation.

Til gengaeld blev vi vidner til et omfattende svineri af poser, flasker, dåser og øvrigt affald. Det faldt bare ud af haenderne på deltagerne efter endt brug, hvilket ikke bekymrede reporteren.

Det var bare så ’naturligt’. Det var nok for meget at forlange af Brøndby-tilhaenger­ne skulle tage hensyn til sådan en ’bagatel’.

Det er nok endt – som saedvanlig – med, at Københavns Kommune må sende folk ud til overtidsbe­taling for at rydde op efter svineriet.

Hans Petersen Heibergsve­j 22 Kerteminde Jeg fik hørt lidt af et interview med miljøog fødevaremi­nister Jacob Ellemann (V), hvor journalist­en blev med at pukke på Ellemann, fordi journalist­en – som alle de seneste 30 år – synes, at al forurening kommer fra bøndernes gødning.

Vil det vaere for meget ulejlighed, at de involvered­e parter saetter sig lidt ind i tingene. I dag har bonden en rådgiver, der kommer, og

Det stinker milevidt omkring

de taler så sammen om, hvor der skal sås det ene og det andet. Denne rådgiver beregner, hvor meget der skal købes ind til hver afgrøde. Interessan­t nok udregner han også, hvor meget gødning du må bruge til de forskellig­e sorter.

En af de ting, der harmer mig mest, er, hvorfor man aldrig hører om de bønder, der bliver betalt for at sprede affaldet fra rensningsa­nlaeggene, så det skal pløjes ned i marken? Det stinker milevidt omkring. Det er vores møg fra toiletter med mere, der sendes ud til villige bønder. Har miljøkontr­ollen nogensinde set på det?

Endelig mener jeg, at Nordea er den største ’forurener’ for landbruget. Banken har plaget de danske bønder de seneste ti år, fordi de ikke ville overholde deres egne aftaler på de lån, de gav bønderne, og lavede dem om, så bønderne føler, at banken har gravet en grøft fra kostalden og direkte til bankens kasse. Men banken skulle jo ’fores’. Birthe Orio Frederiksb­erg

 ?? FOTO: EMMA SEJERSEN ?? Hans Petersen er harm over Brøndby-tilhaenger­nes efterladen­skaber i forbindels­e med pokalfinal­en.
FOTO: EMMA SEJERSEN Hans Petersen er harm over Brøndby-tilhaenger­nes efterladen­skaber i forbindels­e med pokalfinal­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark