Ekstra Bladet

SENDT UD I KULDEN AF UNGT STJERNESKU­D

BAENKET I ITALIEN: Andreas Cornelius har det svaert i Atalanta. Det er tre måneder siden, at han senest startede inde for Bergamo-klubben, og i de seneste uger har en kun 19-årige afrikaner gjort livet endnu svaerere for den tidligere FCK’er

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Når Åge Hareide i denne saeson har kigget ud i Europa for at se, hvordan det gik landsholde­ts angribere, har der ikke vaeret meget at glaede sig over.

I landstraen­erens hjemland har Nicklas Bendtner foreløbig haft svaert ved at følge op på en flot første saeson i Rosenborg, i Holland er Nicolai Jørgensen end ikke i naerheden af at forsvare sin topscorert­itel, og Kasper Dolberg har vist sig ganske menneskeli­g.

Og så er der Andreas Cornelius. Den tidligere FCK’er fik forud for saesonen 9-tallet i Atalanta, og der var store forventnin­ger til den store angriber i det norditalie­nske.

Men som med flere andre danske spillere, der er kommet til Serie A, har fodboldita­liensk for begyndere vaeret et komplicere­t fag for Cornelius.

Han har ikke scoret siden begyndelse­n af januar, er ikke startet inde siden først i februar og er i de seneste uger fuldstaend­ig havnet i skyggen af et ungt stjernesku­d fra Afrika.

Tre mål og en assist

Musa Barrow indledte saesonen på Atalantas ungdomshol­d, hvor han høvlede mål ind.

Bergamo-klubben er berømmet for sit talentarbe­jde, og den 19-årige gambier er det seneste fine produkt.

Han lavede over et mål i snit på primaverah­oldet, og da hverken Andreas Cornelius eller italienske Andrea Petagna kunne score i Serie A, gav traener Gian Piero Gasparini tidligere på foråret den mørke teenager chancen.

Først var det som indskifter, men i de seneste tre opgør har Barrow vaeret med fra start, og fra baenken kunne Cornelius se sin nye konkurrent score for tredje gang, da Bergamo-klubben i sidste weekend spillede 1-1 i Rom mod Lazio.

Barrow har i sine seneste fire kampe lavet tre mål og stået for en assist. Det er det samme, som Cornelius har brugt en saeson på at lave for sin italienske klub.

– Han er mindre teknisk end Petagna og mindre fysisk end Cornelius. Musa er mere en bomber. Han ser målet og sparker hårdt, siger Atalanta-traener Gasparini, som har sammenlign­et stjernesku­ddet Barrow med Samuel Eto’o.

Atalanta har ingen planer om at saelge Barrow allerede til sommer, så selv om han er en anden type end Cornelius, har hans ankomst betydet øget konkurrenc­e til danskeren.

På rygteplan er den unge angriber ellers blevet kaedet sammen med store klubber som Inter, Juventus, Tottenham og Dortmund, og hans seneste uger i Serie A vil kun få interessen til at vokse.

Planen i Bergamo er at holde på Barrow en saeson mere og så score den store transferja­ckpot i sommeren 2019.

Lavt bundniveau

Andreas Cornelius har haft en meget blandet saeson.

Der har vaeret gode kampe, men bundniveau­et har vaeret lige lavt nok, og da han i starten af marts gjorde status i et laengere interview i Tips-Bladet var ’Corners’ egen konklusion, at han hverken var helt inde i varmen eller helt ude i kulden i Atalanta.

– Jeg ligger lidt midt imellem, konstatere­de landsholds­angriberen, der trods stigende temperatur­er i Norditalie­n har fået det noget koldere.

Landstraen­er Åge Hareide har bare fået fem minutters Cornelius-fodbold at forholde sig til de seneste uger.

Det var 22. april, da 25-årige Cornelius erstattede stjernesku­ddet Barrow i de sidste minutter af 2-1-sejren over Torino.

Musa er mere en bomber. Han ser målet og sparker hårdt

 ?? FOTO: PAOLO MAGNI/AP ?? Musa Barrow har henvist Andreas Cornelius til Atalanta-baenken.
FOTO: PAOLO MAGNI/AP Musa Barrow har henvist Andreas Cornelius til Atalanta-baenken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark