Ekstra Bladet

ALT AT TABE

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

BARCELONA (Ekstra Bladet): Haas hungrer efter endelig at gøre arbejdet faerdig og slutte som fjerdebeds­te team – med to racere i top ti. Som de burde have gjort allerede i Melbourne.

Mens Romain Grosjean får lidt udfordring­er med at avancere fra tiendeplad­sen, har Kevin Magnussen det optimale udgangspun­kt for at slutte dagens grandprix som den bedste uden for de tre tophold.

Turen ned mod og gennem de første to sving bliver altafgøren­de.

– Fra min position er løbets vigtigste omgang den første. Jeg har ikke meget at vinde, men alt at tabe, siger Kevin Magnussen.

– Jeg er i en god position for ved siden af holder en, som får virkelig svaert ved at køre en et-stopper.

Danskeren referer til hjemmebane­helten Fernando Alonso, der som den formentlig eneste kører blandt de 20 starter på supersoftd­aek. Spanieren er nødt til det; reglerne dikterer det, når han brugte det til at køre sig i top ti, men det er en ulempe.

Et stop-strategi

Det er stort set ikke hurtigere end det langt mere holdbare softdaek og vil begynde at falde fra hinanden efter få omgange.

– Alonso kommer til at give alt, hvad han har, det er helt sikkert. Men det er ikke liv eller død for mig. Selv hvis han kommer foran, har jeg råd til bare at vente på, at han pitter. Og så køre et rent løb, siger Kevin Magnussen.

Umiddelbar­t ligner strategien et stop med et skift fra soft til medium-daek. Topholdene stikker hurtigt af, og hvem end, der følger derefter, kan nyde fri luft på en bane, der er svaer at overhale på.

– Derfor føles det som pole, for jeg kan ikke rigtig angribe nogen. Jeg tager, hvad der kommer, hvis muligheden byder sig, men jeg forventer ikke at skulle kaempe mod nogen foran. Det gaelder om at maksimere mit eget løb. Hvis jeg kan komme fra første omgang som syver, bliver det, som om jeg startede forrest.

Teamchefen håber inderligt på begge sine kørere i top ti og et spring frem i VMstilling­en.

– Vi får hverken point for traening eller tidtagning; det er i løbene, hvor vi har misset muligheder i år. Vi har flere gange vaeret i position til at score point og er kommet tomhaendet hjem. Jeg er meget glad for denne praestatio­n, men søndag (i dag, red) skal vi gøre arbejdet faerdigt, siger Günther Steiner.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark