Ekstra Bladet

Brøndbys største problem

-

overalt, og det var DER VAR GULT vildt i Parken på en torsdag, der i sandhed blev til en ren himmelfart for Brøndby og de mange tusinder af fans. Sikken fest! Eller måske rettere for-fest, for det helt store brag venter jo lige rundt om hjørnet i morgen aften, når de gule naesten kan spille mesterskab­et hjem i egen hule mod FC Midtjyllan­d.

Det må have vaeret en hård dag på jobbet for de ansatte i Parken og en speciel oplevelse at se arenaen erobret af de gule fra Vestegnen – og så samtidig et eller andet sted som FCK’er skulle vaere glad, fordi Brøndby vandt, og fjerdeplad­sen (hvis bronzen glipper) nu trods alt giver europaeisk playoff mod nummer syv …

I sandhed nye tider i dansk fodbold efter den gule kaempes lange dvale, men hvor er det dog fedt, at Brøndby er tilbage i kampen om pokalerne. Det har vi savnet – og det har FCK jo også. Brøndby og FCK vil skaerpe hinanden, og FC København SKAL jo komme tilbage naeste år. Hvis man er fodbold-elsker er denne duel det bedste, der kan ske efter nogle år, hvor FCK selv i blot halvgode saesoner har kørt mesterskab­er hjem.

at spille europaeisk, BRØNDBY SKAL UD og nogle er betaenkeli­ge ved holdets spillestil, men jeg synes, de skal spille deres styrker – og det kan de sagtens gøre helt frem til et eventuelt gruppespil. Det er klart, at mod staerkere modstander­e bliver de straffet, hvis de giver lige så mange chancer vaek som i Superligae­n, men man kan også se sådan på det: De fire semifinali­ster i Champions League havde jo heller ikke forsvarssp­illet som deres første prioritet – på dét niveau.

Det er ren logik, at Alexander Zorniger slider hårdt på sine spillere, der også så lidt haengte ud i anden halvleg, men jeg har set mange Brøndby-kampe, hvor de har spillet på rigtigt højt niveau – selv om atmosfaere­n fra laegterne også gør oplevelsen større, end hvis man slog lyden fra.

Selv den største kritiker af dansk fodbold må indrømme, at Superligae­n altså kan noget, og de sidste tre år har pokalfinal­erne jo vaeret taet på FA Cup-niveau, når det gaelder hype og stemning.

En traener med stor succes i en klub som Brøndby vil altid vaere attraktiv i andre lande med større økonomi end Danmark

er solgt, og der FREDERIK RØNNOW er andre, der skal forlaenges, skrottes eller er/bliver interessan­te for udenlandsk­e klubber.

Men uanset hvad, er det jo langt fra en maet spillertru­p. Der er jo ingen af dem, der har så mange medaljer, at de ikke kan løfte hovederne, og pokalen var også cheftraene­rens første. Sulten er intakt.

De traener hårdere, er i bedre form end de andre, løber flere kilometer og er vendt tilbage til de gamle dyder med højt pres tilsat Barca-inspireret genpres.

Alexander Zorniger bruger diamanten uden at vaere staedig, Christian Nørgaard binder holdet sammen som 6’er, og så har de gjort op med (og den gør ondt i Brøndby) ideen om at rekruttere spillere af egen avl via Masterclas­s.

Alexander Zorniger har kun hentet spillere, der stort set kunne gå direkte ind i startforma­tionen.

bliver først TROEN PÅ EGEN STYRKE målt den dag, der for alvor kommer lidt grus i maskinerie­t.

Der kan selvfølgel­ig lure en risiko for, at holdet bliver splittet i atomer i et transfervi­ndue, men det helt store faremoment hedder: Alexander Zorniger!

erobret omklaednin­gsrum, TYSKEREN HAR fans, direktion, bestyrelse og begge Bech’er, og det kraever immervaek sin mand at begå sig både på graes og bonede gulve.

Han har vist, hvilken vej, man skal gå, og han har gennemført så mange aendringer i den klub, at han står som den helt store reformator – og det kan I gange med 100!

En traener med stor succes i en klub som Brøndby vil altid vaere attraktiv i andre lande med større økonomi end Danmark, hvilket vi har set før med Ståle Solbakken og Kasper Hjulmand, og uanset hvordan og hvorledes, så er Brøndby et pitstop på Alexander Zornigers vej.

ud om to år, KONTRAKTEN LØBER men ting går staerkt i fodbold, og nu vil jeg nødigt beskyldes for at lede efter hullerne i osten.

Men Brøndby ville stå med et uoverskuel­igt problem, hvis ham, der lige nu står og styrer hele butikken ude fra sidelinjen, pludselig hen over natten fik et kaempe tilbud, ingen kunne sige nej til.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Brøndby ville stå med et uoverskuel­igt problem, hvis Alexander Zorniger pludselig hen over natten fik et kaempe tilbud, ingen kunne sige nej til, mener Stig Tøfting.
FOTO: JENS DRESLING Brøndby ville stå med et uoverskuel­igt problem, hvis Alexander Zorniger pludselig hen over natten fik et kaempe tilbud, ingen kunne sige nej til, mener Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark