Ekstra Bladet

Audi må stoppe levering af 60.000 nye biler

- MATHIAS GRAM

Tre år i bad standing, mere end 11 millioner tilbagekal­dte biler og faldende salgstal for dieselbile­r. Det har indtil videre vaeret de kostbare konsekvens­er af den dieselskan­dale, der ramte VW-koncernen tilbage i 2015.

Ikke desto mindre kan Audi nu føje et nyt kapitel til miseren, og det handler denne gang om nye motorer.

Bilproduce­nten har nemlig valgt at tilbagehol­de 60.000 eksemplare­r af sine A6- og A7-modeller efter fund af 'uregelmaes­sigheder i motorstyri­ngen' på modeller med V6-dieselmoto­r. Det skriver Bloomberg.

Dieselskan­dalen begyndte at rulle i 2015, da det kom frem, at VW-koncernen, som Audi er en del af, havde installere­t snydesoftw­are i mange af sine dieselbile­r. Softwaren kunne maerke, når motoren blev testet, og herefter få den til at forurene mindre i en kort periode.

Siden har VW-koncernen indvilget i at samarbejde meget aktivt med myndighede­rne, og det er da også Audi selv, der denne gang har opdaget problemet under en intern gennemgang.

Forurener mere

Der er igen tale om software, der får bilens motor til at arbejde på en bestemt måde under visse forhold. Men der er ikke nødvendigv­is tale om decideret snydesoftw­are.

Softwaren står ifølge Der Spiegel for at regulere maengden af AdBlue-additiv, som motoren får tilført. Additivet får dieselmoto­ren til at forurene mindre, og det er der som sådan ikke noget fordaekt eller forkert i.

Problemet er snarere, at softwaren får bilen til at bruge mindre additiv, når AdBlue-tanken er ved at vaere tom - for at få additivet til at raekke laengere. Det betyder også, at bilen vil forurene mere, end det er tilladt, før tanken med additiv er tom.

En talsperson fra Audi siger til Spiegel, at man nu arbejder på en softwareop­datering, der kan løse problemet.

 ?? FOTO: CHRISTOPH SCHMIDT/AP/RITZAU SCANPIX ?? Dieselskan­dalen tvang Audi til at tilbagekal­de 850.000 biler sidste år.
FOTO: CHRISTOPH SCHMIDT/AP/RITZAU SCANPIX Dieselskan­dalen tvang Audi til at tilbagekal­de 850.000 biler sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark