Ekstra Bladet

Laegen kom ind på stuen, hvor jeg sad med min kone, hvorefter han sagde: ’Hvad tror du selv, det er?’

-

kom ud til bilen, kunne jeg ikke traede koblingen ned. Jeg kunne slet ikke styre mit venstre ben, forklarer Peter Mikkelsen, der i stedet tog på skadestuen på Bispebjerg.

– De kunne ikke finde ud af, hvad det var. De valgte at beholde mig natten over. Jeg insistered­e på at få lavet en hjerneskan­ning, men det ville de ikke på davaerende tidspunkt, siger han.

HAN FIK SIDEN

efter lidt tovtraekke­ri en MR- og CTR-skanning, og 24. januar 2014 blev dagen, der aendrede hans liv fuldstaend­ig.

– Det var en yngre laege, der skulle fortaelle mig resultatet den dag. Jeg ville gerne have min kone, Katarina, med, fortaeller han.

Oplevelser­ne fra den triste samtale med laegen står stadig lysende klart for Peter Mikkelsen i dag.

– Laegen kom ind på stuen, hvor jeg sad med min kone, hvorefter han sagde: ’Hvad tror du selv, det er?’

– Jeg havde taenkt på borrelia eller en blodprop. Men jeg siger til ham: Hvad fanden, er det en gaettekonk­urrence, det her?

– Du kender resultatet. Du skal bare fortaelle mig det, fordi jeg har ventet laenge på svaret.

– Så siger laegen, at de plejer at spørge patientern­e, hvad de tror, det er, hvorefter jeg svarer ham: Det må I lave om på. Jeg vil have et svar. Og det skal vaere nu, fortaeller Peter Mikkelsen med lettere oprevet stemme.

Han fortsaette­r:

– Laegen siger, det hverken er borrelia eller en blodprop, og så kom han endelig til sagen. – Skanningsb­illederne har vist, at der er fire metastaser i hjernen, siger Peter Mikkelsen.

Men modermaerk­ekraeften havde også spredt sig fra hjernen til flere steder i rygsøjlen, i leveren og højre lunge.

– Den melding var et kaempe chok for mig, siger han.

PETER MIKKELSEN

har vaeret tre år i immunterap­i, hvilket måske har haft indflydels­e på resultatet af de seneste skanningsb­illeder, hvor kraeften er staerkt reduceret i hjernen.

Men han er også blevet opereret to gange i hjernen og har fået tilbudt endnu en hjerneoper­ation, som han dog har afvist.

– Jeg har sagt nej til flere hjerneoper­ationer og kemoterapi, fordi det vil ødelaegge noget min hjerne.

– Skanninger har vist, at jeg her og nu ikke har noget aktivt cancer i kroppen, siger Peter Mikkelsen, der spiser mange krydderurt­er og ikke mindst gurkemeje, fordi det kan have en positiv effekt i behandling­en af kraeft. i

Jeg kan saette mig over i et hjørne og sige, hvor synd det er for mig, at jeg har cancer i hele kroppen

– Jeg kan gøre to ting i den situation, jeg lige nu befinder mig i: Enten kan jeg saette mig over i et hjørne og sige, hvor synd det er for mig, at jeg har cancer i hele kroppen.

– Men jeg kan også vaelge at tage kampen op. Og det har jeg taenkt mig at gøre.

– Jeg er bombet lidt tilbage, fordi jeg sidder her i kørestolen. Men jeg har ikke vaeret til mit sidste fodbold-VM som dommerbedø­mmer. Jeg tror, jeg kan komme tilbage.

– Nej, jeg er sikker på, jeg kommer tilbage, siger Peter Mikkelsen med et fast og bestemt blik.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Peter Mikkelsen er tidligere dansk fodbolddom­mer. Han deltog i fire slutrunder (EM i 1992 og 1996 og VM i 1990 og 1994), inden han stoppede sin karriere i 1998 som 38-årig. Peter Mikkelsen blev kåret som verdens bedste dommer i 1991 og 1993.
FOTO: FINN FRANDSEN Peter Mikkelsen er tidligere dansk fodbolddom­mer. Han deltog i fire slutrunder (EM i 1992 og 1996 og VM i 1990 og 1994), inden han stoppede sin karriere i 1998 som 38-årig. Peter Mikkelsen blev kåret som verdens bedste dommer i 1991 og 1993.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark