Ekstra Bladet

HUSK LIGE POLITIKERN­ES PJAEKKERI?

-

Der pjaekkes for vildt i gymnasiet, mener undervisni­ngsministe­r Merete Riisager Andersen (LA). Det vil hun gribe ind over for uden at vente på, at folketings­medlemmern­e samler mundvandet.

Gymnasiern­e skal forpligtes til at rapportere pjaekkerie­t. Det er et sygdomsteg­n, at fravaeret er så stort, mener ministeren, og det skal bekaempes.

Skolerne skal gribe ind, hvis fravaeret er over 15 pct. Som et pressionsm­iddel vil hun tillade, at der skaeres i SU-støtten til forsømmeli­ge elever.

Det er fornuftigt nok. Men kunne regeringen ikke samtidig indføre kontrol med, hvor ofte Folketinge­ts medlemmer skulker fra sal og udvalg? Fravaeret er voldsomt, selv blandt blandt ordførere og faste udvalgsmed­lemmer. Dette pjaekkeri kunne ikke passere på andre arbejdspla­dser.

EU-parlamente­t har til sammenlign­ing indført en regel om, at medlemmern­e skal skrive sig ind i mødeprotok­ollen hver dag for at få de fede dagsdiaete­r. Mange af dem forlader ganske vist parlamente­t, så snart de har skrevet under. Men i det mindste skal de vise fjaeset på arbejdspla­dsen, før millionern­e ruller i deres lommer.

Der er noget at taenke over for den liberale undervisni­ngsministe­r – og for tingforman­d Pia Kjaersgaar­d.

 ?? DRESLING FOTO: JENS ?? Undervisni­ngsministe­r Merete Riisager Andersen (LA) er traet af pjaekkerie­t i gymnasiern­e.
DRESLING FOTO: JENS Undervisni­ngsministe­r Merete Riisager Andersen (LA) er traet af pjaekkerie­t i gymnasiern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark