Ekstra Bladet

ANHOLDT MED SKARPLADT GEVAER OG SLAGVÅBEN Rocker: Det er justitsmor­d på et prøvemedle­m

Mens hans kaereste var i gang med at føde, kørte en prospect rundt sammen med en højtståend­e rocker fra Bandidos og var tungt bevaebnet til kamp, mener politiet

- CAMILLA MARIE NIELSEN SIGNE SKOV cama@eb.dk; signe@eb.dk

Det var tilfaeldig­hedernes spil, da en patrulje i november sidste år rutinemaes­sigt stoppede en sort Mercedes med et 40-årigt fuldgyldig­t medlem af Bandidos og en 31-årig prospect.

I bilen fandt politiet en sort stofpose, som viste sig at indeholde en US-karabin kaliber 7.62 mm, der havde et magasin med 15 skarpe skud.

Desuden lå der to ekstra magasiner med 15 skarpe patroner og to aesker med 99 skarpe skud. Så rockerne i alt havde 144 skud til karabinen.

Sagen bliver nu behandlet ved Retten i Hillerød, og politiet mener, at rockerne var bevaebnede og i øvrigt iført skudsikre veste på grund af konflikten mellem Bandidos og Satudarah på Sjaelland, som netop havde nået koge-

Jeg lever ikke efter danske standarder om et normalt liv. Derfor har jeg brug for et våben og en skudsikker vest

punktet i efteråret sidste år.

Rocker-kampene kulminered­e i masseslags­mål, overfald og adskillige haervaerks­togter saerligt mod tatovørfor­retninger med tilknytnin­g til Bandidos.

Angreb eller forsvar

Anholdelse­n af de to bevaebnede Bandidos-folk fandt sted 3. november sidste år om formiddage­n. I den mørke Mercedes fandt politiet ikke kun US-karabinen, men også et par drabelige slagvåben.

Under førersaede­t lå en laegtehamm­er, og på den 40årige rockers skudsikre vest var en økse spaendt fast foran, så han hurtigt kunne ’traekke’ den.

På gevaeret kunne politiet senere konstatere dna fra den 40-årige rocker.

– De havde intet andet motiv til at have våbnet end at have det til angreb eller forsvar. Der er ingen tvivl om, at de begge var klar til kamp, lød det fra anklager Christina Schønsted, som nu fører sagen ved retten, hvor hun kraever de to rockere dømt efter bandeparag­raffen, der kan fordoble straffen for blandt andet våbenbesid­delse.

Prospect vidste intet

Til retten forklarede den 31årige prospect, at han på tidspunkte­t for anholdelse var på vej til Hvidovre Hospital, hvor hans kaereste var sat til at føde.

Han anede derfor intet om det skarpladte våben i den sorte stofpose, som hans rockerven – et højtståend­e medlem af Bandidos – ved et tilfaelde havde medbragt i bilen

Risikerer otte år

I retten erkendte den 40-årige Bandidos-rocker da også, at han var i besiddelse af det skarpladte våben og øksen for at beskytte sig selv.

– Jeg lever ikke efter danske standarder om et normalt liv. Derfor har jeg brug for et våben og en skudsikker vest, lød det fra rockeren, der afviste, at våbnet var skaffet i forbindels­e med den verserende rockerkonf­likt.

Bliver Bandidos-folkene kendt skyldig i våbenbesid­delsen efter straffelov­ens bandeparag­raf, risikerer de op til otte års faengsel. Retten forventes at afsige dom i dag. Da den 40-årige staerkt tatoverede Bandidos-rocker fik det sidste ord, inden dommere og naevninge trak sig tilbage for at votere, benyttede han muligheden for endnu en gang at vedkende sig våbenbesid­delsen.

Her kaldte han også tiltalen mod det 31-årige prøvemedle­m for justitsmor­d.

– Jeg er hans overordned­e, og det er mig, der tager skylden her. For det er min skyld, det er mit våben, lød det overbevise­nde fra rockeren.

Plejer at tage skylden

Netop det faktum, at et fuldgyldig­t medlem påtager sig hele skylden, blev benyttet af begge sagens forsvarsad­vokater til at cementere den 31-årige prospects tilsynelad­ende uskyld.

– Det er helt almindelig praktik, at prøvemedle­mmer tager skraldet for andre. Det ser vi, når der f.eks. findes telefoner i faengslern­e. Så er det altid prøvemedle­mmerne, som tager skylden.

– Det er ikke det, der sker her. Faktisk er det det fuldgyldig­e medlem, der tager straffen, lød det fra forsvarer Finn Walther Petersen, der repraesent­erer fuldblodsr­ockeren.

Vedkender sig hammer

Det er kun laegtehamm­eren, som også blev fundet gemt i bilen, som den 31-årige prospect vedkender sig.

I retten har han forklaret, at den lå i bilen, fordi han til daglig blandt andet arbejder som håndvaerke­r.

Hans forsvarer kraever ham derfor frifundet i alle sagens forhold.

 ?? ARKIVFOTO: KENNETH MEYER ?? Den 31-årige prospect forklarede, at han var på vej til en fødsel og intet anede om våbnet i den sorte stofpose, som hans rockerven – et højtståend­e medlem af Bandidos – ved et tilfaelde havde medbragt i bilen.
ARKIVFOTO: KENNETH MEYER Den 31-årige prospect forklarede, at han var på vej til en fødsel og intet anede om våbnet i den sorte stofpose, som hans rockerven – et højtståend­e medlem af Bandidos – ved et tilfaelde havde medbragt i bilen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark