Ekstra Bladet

Thomas bliver – Kenneth har fortrudt

- Svv@eb.dk

hvert fald en ekstra forsikring, siger Mads Moberg Reumert.

Ann Lehmann Erichsen er ikke i tvivl.

– Gå med livrem og seler. Efterlønne­n giver muligheder, og man forpligter sig ikke til at bruge den. Ender du med slet ikke at bruge ordningen, får du alligevel pengene. Desuden er der muligheden for at få et seniorjob. Det er da alletiders tilbud. 55-årig Kenneth Runing og Thomas Kristensen arbejder i det samme murersjak på Teglholmen i København.

Ud af de 11 i sjakket, som Ekstra Bladet fik trommet sammen en sen formiddag, er det kun Thomas, der i dag er medlem af efterlønso­rdningen.

Det kan ingen løfter om skattefri udbetaling få ham til at opgive.

Seniorjob afgørende

– Det er simpelthen muligheden for at kunne få et seniorjob, hvis jeg bliver arbejdsløs. Den vaegter meget, for nedslidnin­gen er stor, siger Thomas Kristensen.

Thomas er 45 år i dag, og med en god løn som murersvend vil han formentlig­t selv spare så meget op i pension, at der efter modregning ikke vil vaere meget tilbage i efterløn.

Men det er ikke det afgørende.

– Jeg har slet ikke prøvet at regne på noget. Økonomien er jeg ikke gået ind i. Det er seniorjobb­et, der taeller.

Thomas kan først gå på folkepensi­on som 68-årig og på efterløn tre år før.

– Så seniorjobb­et er jo faktisk en jobgaranti i en sen alder. Den er altså rar at have. Lige nu har vi en kollega, der har vaeret ude i tre uger med en dårlig skulder, og vi ved faktisk ikke, om han kommer tilbage.

Thomas’ kollega Kenneth Runing på 46 år har ikke laengere den mulighed. Han meldte sig ud, sidst man kunne haeve pengene skattefrit.

Og det har han faktisk fortrudt.

Ren uvidenhed

– Jeg har en søster, der er fire år yngre end mig. Hun havde snakket med en pensionsma­nd, som havde sagt, at det ikke kunne betale sig for hende at blive. Så jeg taenkte, at så kunne det da heller ik- ke svare sig for mig.

– Men det med seniorjobo­rdningen var jeg slet ikke klar over den gang. Så det var ren uvidenhed. Og det kan jeg da godt aergre mig over nu. Med det, jeg ved i dag, så var jeg blevet, siger Kenneth.

Har du en pensionsop­sparing på mere end 2,5 mio. kr., skal du nok overveje at melde dig ud

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Sidste mand tilbage
Af sjakket på Teglholmen er det kun Thomas Kristensen yderst til højre, der stadig er medlem af efterlønso­rdningen. Tre kolleger er så gamle, at de har passeret efterløns-alderen og har fået udbetalt den skattefri praemie. Resten...
FOTO: OLIVIA LOFTLUND FOTO: OLIVIA LOFTLUND Sidste mand tilbage Af sjakket på Teglholmen er det kun Thomas Kristensen yderst til højre, der stadig er medlem af efterlønso­rdningen. Tre kolleger er så gamle, at de har passeret efterløns-alderen og har fået udbetalt den skattefri praemie. Resten...
 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Kenneth Runing har meldt sig ud af efterlønso­rdningen: – De 20.000 kr. er brugt på cykler og alt muligt. De er ikke røget ind på en anden pensionsor­dning.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Kenneth Runing har meldt sig ud af efterlønso­rdningen: – De 20.000 kr. er brugt på cykler og alt muligt. De er ikke røget ind på en anden pensionsor­dning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark