Ekstra Bladet

Det er blevet mere spaendende

- AF ANDERS JENSEN aj@eb.dk

Umiddelbar­t kan det virke maerkeligt, at der var så stor forskel på fagjuryens og seernes opfattelse af det danske bidrag. Men formanden for den danske Eurovision-fagjury, sangeren Bryan Rice, mener, at det nuvaerende system giver mere spaending.

– Som fagmand er jeg glad for juryer, fordi jeg synes, at blandingen af folkets stemmer og et profession­elt syn på musikken leder frem til den rigtige beslutning. Det er blevet mere spaendende, og det har gjort, at Eurovision har fået et nøk opad, siger Bryan Rice.

Meget bredere

Bryan Rice fremhaever dog, at de respektive juryer kan udvides i fremtiden – muligvis fra fem til ti medlemmer.

– Jeg kunne sagtens forestille mig, at vi var det dobbelte antal jurymedlem­mer, da der er plads til det. Administra­tionsmaess­igt vil det tage lidt ekstra tid, men vi har også haft flere jurymedlem­mer tidligere, og jo flere jurymedlem­mer, jo bedre. Jeg synes, den danske jury var meget bred, men den kan gøres meget bredere.

Sangeren er klar over, at mange har kritiseret den forskel, der er mellem juryernes stemmer og seernes stemmer. Der er dog en god grund til forskellen.

– Juryerne er jo ikke sat til at repraesent­ere folket i de forskellig­e lande – det skal man huske.

– Det bemaerkels­esvaerdige er, at de enkelte jurymedlem­mers smag er gennemgåen­de i alle landene. Det skyldes efter min mening, at juryerne fokuserer på eksempelvi­s vokal, hvorimod seerne måske fokuserer på nogle andre parametre.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Rasmussen var mere populaer hos seerne end hos fagjuryern­e.
FOTO: MOGENS FLINDT Rasmussen var mere populaer hos seerne end hos fagjuryern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark