Ekstra Bladet

Politiet søger stadig spor

Mørkt tøj, elefanthue og vidner står højt på politiets ønskeliste i grov sag

- FOTO: KENNETH MEYER fish@eb.dk

I sagen om det bestialske økseoverfa­ld i et raekkehus i Greve natten til fredag leder politiet fortsat efter en raekke vaesentlig­e spor.

Politiet hører gerne fra folk, der i lokalområd­et måtte have fundet mørk beklaednin­g, en sort jakke og en ditto elefanthus­e samt kondisko.

Desuden efterlyses vidner, der enten har set eller hørt noget i området omkring Olsbaekhav­e natten til fredag i tidsrummet mellem midnat og godt fire timer frem.

Tilkaldt af naboer

Her blev en 43-årig kvinde, der bor i det lille raekkehus, opsøgt af en haetteklae­dt mand, der taeskede løs på hende med en økse. I huset befandt sig også kvindens tiårige datter, som gerningsma­nden ligeledes tildelte slag med haenderne.

Derefter stak han af. Kort efter blev politiet tilkaldt af beboere i det ellers nattestill­e område, der havde opfanget, at noget var helt galt.

Fremme ved adressen fandt politiet den svaert kvaestede kvinde.

– Det eneste, jeg på nuvaerende tidspunkt kan sige, er, at der er tale om et usaedvanli­g brutalt og voldsomt drabsforsø­g, hvor den foruretted­e kvinde har vaeret udsat for omfattende skarp og stump vold og vaeret i livsfare – ligesom hendes tiårige datter, der var til stede ved overfaldet, også har vaeret udsat for vold, siger Bjørke Kirkegaard, efterforsk­ningsleder, Midt- og Vestsjaell­ands Politi.

Den efterfølge­nde dag blev en 40-årig mand anholdt på sin egen bopael og sigtet i sagen. Manden bor ligeledes i Greve.

Ekskaerest­e faengslet

Lørdag blev manden ved Retten i Roskilde fremstille­t i grundlovsf­orhør, der af hensyn til sagens voldsomme karakter blev holdt for lukkede døre. Manden sig skyldig.

Af faengsling­skendelsen, der blev afsagt ved retsmødets slutning, fremgår det, at kvinden og den sigtede frem til for nyligt har dannet par, men at hun har gjort det forbi med ham.

Blodspor på cykel

naegter Det fremgik også af faengsling­skendelsen, at politiet har fundet blodspor på en af pedalerne på mandens cykel.

Desuden at han erkendte manden, indtil for nylig har ejet et par sko af samme maerke, som der var efterladt spor efter på gerningsst­edet.

Politiet har endnu ikke ønsket offentligt at kommentere et motiv. Men man oplyser, at at der er en relation mellem offeret og den sigtede.

Dermed kan et muligt motiv i sagen at pege i retning af jalousi og altså ikke et regulaert hjemmerøve­ri, som vi ellers har set dem udført de senere år.

 ??  ?? Politiets teknikere på gerningsst­edet, hvor den 43-årige kvinde blev overfaldet natten til fredag af en maskeret mand, der var bevaebnet med en økse.
Politiets teknikere på gerningsst­edet, hvor den 43-årige kvinde blev overfaldet natten til fredag af en maskeret mand, der var bevaebnet med en økse.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark