Ekstra Bladet

HER ER KARATE KID I DAG

’WAX ON, FUCK OFF’: Den legendaris­ke 80’er-film med Ralph Macchio i hov

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD

FOTO. ALL OVER Ralph Macchio blev kendt som en af 80’ernes helt store ungdomshel­te i rollen som Daniel LaRusso i den verdensoms­paendende megasucces ’The Karate Kid’ fra 1984.

Han genoptog efterfølge­nde rollen som den hårdtslåen­de, men samvittigh­edsfulde outsider i filmene ’The Karate Kid – Part II’ fra 1986 og ’The Karate Kid – Part III’ fra 1989.

De senere år har han primaert ernaeret sig med mindre roller i komedieser­ier på tv – blandt andet i ’How I Met Your Mother’.

’Vild med dans’

Hans største comeback til rampelyset indtraf dog i 2011, hvor han som deltager i den amerikansk­e udgave af ’Vild med dans’ – ’Dancing With the Stars’ – overrasken­de endte på en flot fjerdeplad­s.

Seneste kapitel i sagaen om karate-drengen fra Californie­n har netop haft premiere på YouTubes forsøg på at konkurrere med HBO og Netflix – YouTube Red.

Her kan man netop nu se ti nye afsnit, der følger Daniel LaRusso og hans aerkefjend­e genoptage deres gamle kamp 34 år efter de dramatiske begivenhed­er i den første film.

I tv-serien er Ralph Macchio tilbage i rollen som helten Daniel LaRusso, mens William Zabka atter er at finde på rolleliste­n som den skruppellø­se Johnny Lawrence.

Macchio begyndte sin karriere som barnestjer­ne i reklamefil­m for blandt andet Bubble Yum og Dr Pepper, før han fik sit gennembrud på det store laerred i filmen, der kickstarte­de en global karate-bølge.

Uindfriede forventnin­ger

Efter successen med ’Karate Kid’-filmene og hans status som global ungdomsstj­erne, var der store forventnin­ger til Macchios karriere. Han blev spået en fremtid som filmstjern­e i de store blockbuste­re.

De senere år har han primaert ernaeret sig med mindre roller i komedieser­ier på tv

Han blev spået en fremtid som filmstjern­e i de store blockbuste­re

Helt så godt gik det dog ikke. I stedet for en rødglødend­e filmkarrie­re blev det til en halvlunken tv-karriere,

 ??  ??
 ??  ?? De to film-aerkefjend­er er gode venner i virkelighe­den.
De to film-aerkefjend­er er gode venner i virkelighe­den.
 ?? FOTO: ALL OVER ?? Ralph Macchio og Phyllis Fierro kunne sidste år fejre 30-års bryllupsda­g.
FOTO: ALL OVER Ralph Macchio og Phyllis Fierro kunne sidste år fejre 30-års bryllupsda­g.
 ?? FOTO: ALL OVER ?? Ralph Macchio blev teenageido­l i 80’erne med forsider på de fleste ungdomsbla­de og plakater på pigevaerel­serne.
FOTO: ALL OVER Ralph Macchio blev teenageido­l i 80’erne med forsider på de fleste ungdomsbla­de og plakater på pigevaerel­serne.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark