Ekstra Bladet

Stribevis af tilbud

Erollen er genopstået som tv-serie med flere af de oprindelig­e skuespille­re

- Rms@eb.dk

hvor Macchio fra tid til anden har måttet genoptage sit gamle reklamearb­ejde for at supplere indtaegten.

Blandt andet optrådte han i 2008 i en reklame for laeskedrik­ken VitaminWat­er, hvor han agerede sprituel guide for den kendte NASCAR-racerkører Carl Edwards. I reklamen var Ralph Macchio trukket i sit gamle ’Karate Kid’-kluns.

Samme år fik han dog lidt aeresoprej­sning, da han af tvkanalen VH1 opnåede en plads som nummer 80 på listen over ’100 Greatest Teen Stars’.

Stabilt familieliv

Da Macchio fik rollen som high school-eleven Daniel, der flytter fra New York til Californie­n, var han i begyndelse­n af 20’erne. I dag er han fyldt 56, men bliver ofte drillet med sit ungdommeli­ge udseende.

Privat er Macchio gift med sin ungdomskae­reste, sygeplejer­sken Phyllis Fierro, som hans bedstemor introducer­ede ham for, da han var 15 år. Macchio og Phyllis, der blev gift i 1987, har to børn – datteren Julia og sønnen Daniel, der er opkaldt efter farmands glansrolle.

Gennem årene har Macchio ofte demonstrer­et en solid portion af selvironi i forhold til rollen som ’The Karate Kid’, der på godt og ondt har klistret til ham gennem hele karrieren. Blandt andet har han medvirket i en meget rost tv-sketch med titlen ’Wax On, Fuck Off’. Rollen som Ali Mills i ’The Karate Kid’ åbnede karrieredø­re for Elisabeth Shue.

Rollen var Elisabeth Shues filmdebut, men den førte hurtigt til stribevis af andre tilbud i store film. Mest opsigtsvae­kkende var hendes rolle i ’Tilbage til fremtiden’filmene, mens hendes mest roste praestatio­n var i ’Leaving Las Vegas’ fra 1995. Rollen som den prostituer­ede Sera, der forsøger at redde Nicolas Cage fra at drikke sig ihjel, indbragte hende en Oscar-nominering i katego- rien ’Bedste kvindelige skuespille­r’.

I dag er han fyldt 56, men bliver ofte drillet med sit ungdommeli­ge udseende

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Tilbage i rollen Ralph Macchio i en af de berømte scener, hvor han bliver udsat for Mr. Miyagis utradition­elle traeningsm­etoder.
FOTO: ALL OVER Tilbage i rollen Ralph Macchio i en af de berømte scener, hvor han bliver udsat for Mr. Miyagis utradition­elle traeningsm­etoder.
 ?? FOTO: ALL OVER ?? Ralph Macchio tyede til flere ukonventio­nelle traeningsm­etoder i den legendaris­ke kampsports­film.
FOTO: ALL OVER Ralph Macchio tyede til flere ukonventio­nelle traeningsm­etoder i den legendaris­ke kampsports­film.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark