Ekstra Bladet

Ikke plads til ulven

- Mads Nielsen Hermodsvej 31 Esbjerg Ø

Debatten om ulve er kørt af sporet. Forskere fra Aarhus Universite­t maner til besindelse og bedyrer, at hovedparte­n af ulve er sky og ufarlige over for mennesker, og at vi ikke behøver at frygte et ulveangreb!

Debatten et blevet overophede­t med store interesses­ammenstød. Nordjyske fåreavlere med problemern­e inde på livet kontra de kloge eksperter. Profession­elle jaegere klarer fint opgaven med at regulere vildtbesta­nden. Det behøver vi ikke ulvens hjaelp til. Kvaeg- og fåreavlere risikerer både bøvl og økonomisk ruin, hvis ulven får lov at regere.

Men ulven er nu fredet, og en draebt ulv har udløst et ramaskrig. At kun en kondiløber er død af ulveangreb i nyere tid, viser jo netop, at ulven ikke hører hjemme i beboede områder, men kun store skove med vild natur. Ulven forsvandt for godt 200 år siden, da dansk landbrug blev intensiver­et, og det blev nødvendigt at skyde de farlige rovdyr, når de naermede sig mennesker og husdyr.

Stop den tåbelige diskussion. Kan politikern­e ikke enes om, at Danmark skal vaere ulvefrit? Vi bør undgå en skyttegrav­skrig mellem forskere og kvaegavler­e. Ulven er et farligt rovdyr, som der ikke er plads til i et så lille, intensivt dyrket land som Danmark.

Else Skovløber Skovvejen 34 Sønderby Martin Henriksen (DF) skriver (13.5.) om et ’kaempe socialdemo­kratisk svigt’, fordi Roskildes borgmester har deltaget i indvielsen af en moské i byen. MH skriver, at moskéen er finansiere­t af Tyrkiet.

Nu har Dansk Folkeparti jo ikke nogen borgmester­poster. Det kan sagtens vaere, I får det en skønne dag. Og så vil I laere nogle ting, ligesom man også ser hos nogle af jeres byrødder rundt om (ja ja, tag det som en ros).

Blandt andet, at en borgmester skal balancere mellem forskellig­e hensyn, og at det også kan vaere svaert, i dette tilfaelde uden tvivl ret svaert. Herunder nemlig på den ene side at repraesent­ere hele kommunen og samtidig at holde fast i sine principper. I vil også skulle over den bro – hvis I når til den.

Det er dejligt, at MH fordømmer den farlige og ufattelig usympatisk­e Erdogan og hans stadig mere diktatoris­ke og ganske rigtigt islamistis­ke styre. Deri har han ret – og derfor skal Tyrkiet heller ikke med i EU.

Men kan vi så ikke lige få en tilsvarend­e fordømmels­e af Orbán i Ungarn – de to herrer minder vist en smule om hinanden.

Det er fremgået af pressen, hvis MH har fulgt med, at Roskildes borgmester har haft sine tvivl. Hun har ikke villet deltage, hvis det var, at hun måtte se moskéen som tyrkisk finansiere­t og styret.

Da hun fik, hvad hun vurderede var en sikkerhed for, at det ikke var tilfaeldet, valgte hun at deltage. Dette af hensyn til et andet princip, at man som borgmester skal repraesent­ere alle i kommunen.

Om den vurdering har vaeret korrekt, er svaert at sige. Men fald ned, Martin, skulle I en dag få borgmester­poster, vil I også komme til at stå i nogle dilemmaer en gang imellem.

 ?? FOTO: MIK ESKESTAD ?? Ulven er et farligt rovdyr, der ikke er plads til i Danmark, mener Else Skovløber.
FOTO: MIK ESKESTAD Ulven er et farligt rovdyr, der ikke er plads til i Danmark, mener Else Skovløber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark