Ekstra Bladet

Øystein Jarlsbo, ishockeyek­spert på den norske avis VG

-

– Taler de om Danmark i dit land?

– I Norge snakker og skriver man kun om Norge, og om at landsholde­t kan rykke ned i Bgruppen for første gang siden 2001.

– Men i forbindels­e med kampen mod Danmark var der meget snak om, hvorfor Danmark er blevet en bedre ishockeyna­tion end Norge. Der findes åbenbart ingen entydige svar. Norge har flere skøjtehall­er og spillere, men Danmark har flere spiller i NHL og KHL.

– Hvad har overrasket dig mest ved Danmark?

– Intet har overrasket mig. Måske bortset fra at de ikke var skarpe mod Sydkorea. Jeg synes, Danmark var gode i 2015 og 2016 og nu: Med en god målmand, gode offensive og defensive backer og kreativt powerplay. Plus Frans Nielsen, Bjorkstran­d, Regin og Bødker – og Nicklas Jensen. Klassespil­lere. – Hvem ser du som den største danske profil?

– Frederik Andersen. Det er ham, som eventuelt skal redde Danmark frem til en semifinale.

– Hvor langt kan Danmark gå ved dette VM?

– De kan gå i semifinale­n. Men tager de 4. pladsen og får Sverige eller Rusland i kvartfinal­en, tror jeg ikke på det. Ender gruppespil­let sådan, at Danmark møder et af de to andre top fire-hold fra den anden gruppe, tror jeg, at Danmark har 40/60, ja måske 50/50-chance for at komme i semifinale­n.

– Hvad synes du om VM indtil nu?

– Det er det bedste nogensinde (som det også blev sagt om OL i Lillehamme­r), når det gaelder tilrettela­eggelsen for fansene. For pressen er det også helt i top her i Herning. Boxen er suveraen med 8000-11.000 tilskuere på tribunerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark