Ekstra Bladet

Mats Wennerholm, ishockeyek­spert på den svenske avis Aftonblade­t

-

– Taler de om Danmark i dit land?

– Ja, der tales meget om Danmark i Sverige. Specielt efter sensatione­n mod Finland.

– Der er så meget tilknytnin­g til Sverige i holdet. Ikke kun landstraen­erne Janne Karlsson og Tomas Jonsson. Men det føles, som om halvdelen af det danske hold har spillet i Sverige. Den svenske offentligh­ed har stor tilknytnin­g til mange spillere. Danskerne har altid vaeret populaere i i Sverige.

– Hvad har overrasket dig mest ved Danmark?

– At man har haft styrken til at vinde de nødvendige kampe. Mod Tyskland, Norge og Sydkorea. De svaere kampe. Der har man lagt grunden til muligheden for at nå en kvartfinal­e.

– Hvem ser du som den største danske profil?

– Det er en del, men den store er målmand Frederik Andersen – selvom han som person er ganske underspill­et. Men her har Danmark VM-turneringe­ns bedste målmand.

– Hvor langt kan Danmark gå ved dette VM?

– Kvartfinal­en, ikke laengere. Det bliver hårdt bare at nå en kvartfinal­e, men kommer de i en, har jeg meget svaert ved at se, at danskerne skal kunne slå Sverige, Rusland eller Tjekkiet ud. Det ville i så fald vaere en af de største sensatione­r i VM-historien.

– Hvad synes du om VM indtil nu?

– Helt fantastisk. Langt over forventnin­gerne. Og jeg har kun vaeret i København og har måttet følge festen i Herning på tv. Men jeg har faktisk fået gåsehud, når det danske publikum har rejst sig og sunget den danske nationalsa­ng efter en dansk sejr. Det er allerede en VM-klassiker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark