Ekstra Bladet

Johannes Schnitzler, journalist på den tyske avis Süddeutsch­e Zeitung, og Sebastian Gross, journalist på Eishockey News

-

– Taler de om Danmark i dit land?

– Danmark er et emne i Tyskland. Som vaert – det er en venlig vaert, og vi føler os alle hjemme her. Men vi taler også om holdet. Vi har jo Mads Christense­n i Red Bull München.

– Hvad har overrasket dig mest ved Danmark?

– At de kan komme i kvartfinal­en. Altså, det er ikke en stor overraskel­se, for de har en god målmand og gode NHL-spillere og gode spillere fra andre ligaer. Men alligevel en overraskel­se, da det er en svaer gruppe.

– Hvem ser du som den største danske profil?

– Jeg synes, at Frederik Andersen i målet er den vigtigste person på holdet. Han er en, der kan aendre en kamp. Han kan levere de specielle redninger. Han er måske grunden til, at Danmark kommer i en kvartfinal­e. Bare vi havde Frederik Andersen.

– Hvor langt kan Danmark gå ved dette VM?

– Jeg tror, at Danmark kan nå kvartfinal­en. De ser ud til at vaere på rette vej. Kampen mod Finland var en overraskel­se. Her viste det danske hold, at de kan slå et af de store hold. Det kan også ske i en kvartfinal­e. Det kan spillere som Frederik Andersen, Frans Nielsen og Oliver Bjorkstran­d hjaelpe med.

– Hvad synes du om VM indtil nu?

– Jeg synes, at Herning er en god vaertsby. Fan-zonen er virkelig, virkelig god, hvis man sammenlign­er med de seneste mange år. Når Danmark spiller her, er tilskuerne ellevilde. Det er en rigtig god turnering, og jeg er glad for at vaere en del af den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark