Ekstra Bladet

Mukhtar skal koste kassen

Kun bud i niveauet 45 mio. kr. eller mere vil få Brøndby til at saelge tyskeren i sommerens transfervi­ndue

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

For ét år siden, før pokalfinal­en mellem FC København og Brøndby, skulle jeg argumenter­e for, hvorfor Brøndby ville vinde finalen. Det skete som bekendt ikke. FC København var på det tidspunkt suveraene i dansk fodbold og vandt The Double.

FC Københavns davaerende direktør, Anders Hørsholt, kunne dog ikke lade vaere med at lade en bemaerknin­g falde, efter han havde laest min argumentat­ion.

’Hvor må det vaere svaert at argumenter­e for, at Brøndby vinder. De vinder jo aldrig noget’, sagde han.

Anders Hørsholt er som bekendt fortid som direktør i Parken. Til gengaeld var der ikke langt fra skuffelsen sidste år til triumf for Brøndby i år.

Pokalen blev sikret torsdag, og i dag kan Brøndby vaere taet på at fuldende bedriftern­e ved at sikre klubbens 11. mesterskab, hvis FC Midtjyllan­d besejres for femte gang i løbet saesonen.

Momentum skal udnyttes

Mens mesterskab­et er taet på at lande på Vestegnen for første gang i 13 år, arbejder sportsdire­ktør Troels Bech og storaktion­aer Jan Bech Andersen i kulisserne for at sammensaet­te fremtidens Brøndby-mandskab. Det hold, der skal forsøge at sikre klubben et europaeisk gruppespil og fastholdel­se i guldjagten i naeste saeson.

Udgangspun­ktet er kontinuite­t i truppen for at bevare momentum. Der er fokus på, at den sportslige optur på banen og ikke mindst tribunerne for alt i verden ikke må saettes over styr.

Troels Bech og Jan Bech vil forsøge at bevare så mange som muligt fra den nuvaerende spillertru­p på Vestegnen. Frederik Rønnow er vaek og har med en pris på 21 mio. kr. naesten opfyldt ambitionen om spillersal­g for 25 mio. kr. De resterende millioner kan komme fra et salg af Daniel Wass, der skifter klub og derved vil sende uddannelse­s-millioner retur til Vestegnen.

Tre år igen

Brøndby har ikke sat prisskilt på sine spillere, men det er logisk, at alt har en pris – også for storaktion­aer Jan Bech Andersen.

Sådan er det, når man spiller i en udviklings­liga som Superligae­n.

Det, der tales om, er, at Brøndby kommer til at gå meget langt for at beholde klubbens største profil Hany Mukhtar og de øvrige stamspille­re. Man skal formentlig op i niveauet seks mio. euro – 45 mio. kr. – før Brøndby seriøst overvejer at saelge Hany Mukhtar, fordi han til sommer altså stadig har tre år igen af den nuvaerende aftale.

Der er aktuel interesse for Hany Mukhtar fra USA, men her betaler man ikke summer i naerheden af 45 mio. kr. for en spiller. Amerikaner­ne vil angivelig kun betale det halve, og så lidt saelger Brøndby ikke Mukhtar for.

Christian Nørgaard signalered­e i sidste uge her i Ekstra Bladet, at naeste saeson med stor sikkerhed også foregår på Vestegnen. Det er en afgørende brik for, at Brøndby kan bevare momentum og vaere med i mesterskab­skampen også i naeste saeson.

Spørgsmåls­tegn

Teemu Pukkis aftale udløber lige om lidt. Meget tyder på, at han forsvinder, men optimismen eksisterer faktisk stadig på Vestegnen, hvor Troels Bech efter saesonen saetter sig sammen med finnen og hans agent i et sidste forsøg på at opnå enighed.

Johan Larsson har kontraktud­løb til vinter, Brøndby vil beholde ham, men han ønsker tydeligvis at se tiden an. Derfor giver det ingen mening at saelge ham for småpenge til sommer. Han bliver året ud på Vestegnen.

Sommerens store spørgsmåls­tegn kan blive Kamil Wilczek, hvis han altså bliver udtaget til VM for Polen. Foreløbig er han med i bruttotrup­pen på 35 spillere. Kommer han i den endelige trup, stiger opmaerksom­heden endnu mere omkring ham, og prisen ryger i vejret.

Endelig er der de tre lejesvende – Besar Halimi, Anthony Jung og Jan Kliment. Her skal Brøndby enten købe dem fri eller sende dem retur. Lige nu virker det mest oplagt, at Anthony Jung er den, der er taettest på at fortsaette permanent i Brøndby.

Troels Bech og Jan Bech vil forsøge at bevare så mange som muligt fra den nuvaerende spillertru­p på Vestegnen

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Vaerdifuld
Hany Mukhtar har stadig tre år igen af den nuvaerende aftale, så pengene skal vaere store, før Brøndby lader den kreative midtbanesp­iller forsvinde.
FOTO: LARS POULSEN Vaerdifuld Hany Mukhtar har stadig tre år igen af den nuvaerende aftale, så pengene skal vaere store, før Brøndby lader den kreative midtbanesp­iller forsvinde.
 ?? FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX ?? Teemu Pukkis aftale udløber lige om lidt, men måske kan Troels Bech efter saesonen opnå enighed med finnen og hans agent.
FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX Teemu Pukkis aftale udløber lige om lidt, men måske kan Troels Bech efter saesonen opnå enighed med finnen og hans agent.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Frederik Rønnow er solgt, og Brøndby skal ud at finde en rigtig god målmand.
FOTO: JENS DRESLING Frederik Rønnow er solgt, og Brøndby skal ud at finde en rigtig god målmand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark