Ekstra Bladet

‘Sparker en mand, der ligger ned’

-

I ni løb i traek har Romain Grosjean ikke formået at score point. Og trods den yderst staerke Haas-racer venter der et bjerg at bestige, hvis det ikke skal blive til ti.

Efter Spaniens Grand Prix besluttede dommerne at tildele Haas’ franskmand tre gridplacer­ingers straf i naeste løb plus to hak i licensen.

Og naeste grandprix er Monaco – løbet med faerrest overhaling­er hele året, hvor pointene i praksis uddeles efter lørdagens tidtagning.

Teammanage­r Pete Crolla trak Steiner til side under teamchefen­s pressemøde i aftes, og bossen var ikke glad for den besked, han fik.

– Det er som at sparke en mand i ansigtet, som ligger ned, konstatere­de Steiner, da han vendte tilbage.

For så derefter at understreg­e sit hyggelige gemyt:

– Mellem Kevin og Romain er vi ret gode til det med strafpoint. Vi fører både i mistede mesterskab­spoint og strafpoint. Når FIA uddeler deres priser efter saesonen, kan vi også få en special invitation, jokede han.

Kørte forsigtigt

Efter en god start lå Grosjean bag teamkammer­aten på vej gennem sving tre. Magnussen lavede en korrektion, som Grosjean reagerede på og spandt rundt.

Hans brøde ifølge stewards var, at han forsøgte at accelerere på tvaers af banen, hvilket forårsaged­e kollisione­r med Nico Hülkenberg og Pierre Gasly.

Umiddelbar­t efter crashet lød Grosjeans egen forklaring således:

– Jeg ville undgå kontakt med Kevin, som slingrede lidt. Jeg slap gassen, og bagenden forsvandt. Faktisk var jeg forsigtigt i de første sving.

– Jeg er ked af det på de andres vegne, men jeg tror ikke, der var meget at gøre. Jeg blev på gassen for ikke at ende med ansigtet mod andre folk. Helt aerligt, hvis jeg havde bremset, ville jeg have holdt i midten, og det samme var sket.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Romain Grosjean måtte udgå allerede på første omgang i går efter endnu et uheld.
FOTO: ALL OVER PRESS Romain Grosjean måtte udgå allerede på første omgang i går efter endnu et uheld.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark