Ekstra Bladet

OB sendt på sommerferi­e: En flad fornemmels­e

KYNISK: En udnyttelse­sprocent på 100 mod OB sikrede AGF adgang til den naeste runde Europa-playoff-kampe

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

0-1 Jens Stage (7) 0-2 Bror Blume (53) 1-2 Nicklas Helenius (57/str.) 2-2 Anders K Jacobsen (89) 2-3 Jakob Ankersen (90) ------------------------------ – Man behøver ikke altid vaere det bedste hold for at vinde fodboldkam­pe.

Sådan lød den aerlige konstateri­ng fra Jens Stage, AGF’s ukronede konge på midtbanen, efter at århusianer­ne havde sendt OB på tidlig sommerferi­e og sikret den videre kurs mod Europa, der nu går over Haderslev.

Han havde helt ret. AGF havde tre skud inden for målrammen i Odense, og de gik alle ind bag Sten Grytebust. Det er også et tegn på klasse – saerligt når man i den anden ende så, hvordan fynboerne baksede for at skabe det mindste, selv om de naermest spillede power play mod gaesterne.

– Jeg kan ikke argumenter­e imod, at effektivit­eten var afgørende mod OB. Men jeg kan også med god ret fremlaegge, at vores mentalitet og taktiske tilgang var vigtige nøgler, lød det fra cheftraene­r David Nielsen, der mente, at hans spillere havde løst opgaven mod fynboerne til perfektion.

Det bliver taet

– Vi vidste, at OB er gode på bolden. Vi vidste også, at OB nogle gange bliver arrogante og glemmer at forsvare på dødbold og omstilling­er, hvis de føler sig komfortabl­e på bolden, fortsatte han

– Det synes jeg, at vi straffede – og så kan det godt vaere, at de havde kuglen 70 procent af tiden, men vi vandt to gange 3-2.

De kommende dobbeltopg­ør mod Sønderjysk­E bliver en helt anden opgave for AGF, der efter alt at dømme kommer til at få bolden langt mere end mod OB.

– Det kan vel naesten ikke lade sig gøre andet, eftersom vi ikke rørte bolden i dag, grinede Jens Stage efter kampen i går, inden han slog over i en mere seriøs tone.

– Sønderjysk­E er en helt anden størrelse, og de spiller altid på en måde, så det bliver pisseirrit­erende for modstander­en. Det bliver to taette kampe, konstatere­de

Jens Stage.

AGF vandt dramaet i Odense uden skadede Mustafa Amini, Daniel A. Pedersen, Kasper Junker og ikke mindst Tobias Sana. Og selv om der ikke er opmuntrend­e nyt fra David Nielsen på skadesfron­ten, så påtager AGF-chefen sig gerne favoritrol­len mod Sønderjysk­E.

Vil gerne vaere favorit

– Nu har jeg ikke brugt krudt på Sønderjysk­E overhovede­t, men i AGF påtager vi os altid gerne favoritrol­len. Det gør vi også, selv om jeg tvivler staerkt på, at vi får nogen tilbage fra skader. Men vi har bevist, vi kan vinde kampe på alle mulige måder dette forår, og det er jeg sikker på, vi kan blive ved med.

AGF møder Sønderjysk­E i Aarhus lørdag kl. 16.00. Returopgør­et spilles i tre dage senere.

Vi vidste også, at OB nogle gange bliver arrogante og glemmer at forsvare på dødbold og omstilling­er

Det var en afklaret, men storskuffe­t, Kent Nielsen, der i aftes gik på tidlig sommerferi­e efter et samlet nederlag til AGF på 6-4.

OB-chefen mente nemlig, at hans mandskab havde haft alle muligheder for at knockoute AGF og selv fortde saette jagten på Europa.

Men fynboerne formåede ikke for alvor at udnyttede det massive spiloverta­g på gaesternes banehalvde­l den sidste halve time, selv om OB reelt burde have vadeti chancer baseret på boldbe siddelsen.

– Du får mig ikke til at s ge, at vi var bedst over kampe, for jeg er så gamme at jeg godt ved, at resultate ne er det eneste, der taelle

Vi skulle måske have haft flere store chancer på hjemmebane, men indlaegssp­illet er ikke vores styrke, sagde Kent Nielsen

– Det er en flad fornemmels­e at stå med, nu hvor der ikke er flere kampe. Men følelsen kunne trods alt have vaeret vaerre, hvis vi var blevet kørt ud af manegen med 0-6, fortsatte han.

– Jeg synes, at vi skabte meget over to kampe, havde god energi og kan gå ind til naeste saeson med hovedet højt, da vi leverede staerkt indholdsma­essigt mod AGF.

Faerre dumme mål

Men hvad vil Kent Nielsen så i naeste saeson med sit OBmandskab? Hvad skal forbedres, hvis målet om top seks endelig skal indfries under hans ledelse?

– Det var en kaempe skuffelse, da vi missede top seks i år, og vi lå laenge på vippen i tabellen. Det var også en større skuffelse end at tabe mod AGF.

– Men som sagt synes jeg, at vi kan bygge videre på en masse gode ting, så vi lykkes naeste år, konstatere­de Kent Nielsen.

– Vi skal blive endnu bedre i vores boldomgang, for så bliver vi svaere at have med at gøre, og så vil jeg gerne sikre os i defensiven, så vi ikke slipper så mange såkaldt dumme mål ind.

Kent Nielsen har et år tilbage af sin kontrakt med OB.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER ?? Jacob Barrett Laursen og de øvrige OB-spillere havde god grund til at aergre sig.
FOTO: CLAUS FISKER Jacob Barrett Laursen og de øvrige OB-spillere havde god grund til at aergre sig.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark