Ekstra Bladet

HER ER MANDEN BAG PARIS-DRAB

Den formodede gerningsma­nd Khamzat Azimov blev skudt af politiet, efter at han havde draebt en og såret fire

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Manden bag lørdagens knivangreb i Paris er blevet identifice­ret som den tjetjenskf­ødte franske statsborge­r Khamzat Azimov.

Det har den tjetjenske praesident Ramzan Kadyrov meddelt, skriver flere franske og internatio­nale medier, herunder Sky News. Også politiet i Frankrig arbejder ud fra, at Azimov er gerningsma­nden.

Azimov blev skudt og draebt af politiet, efter at han forinden havde knivdraebt en 29-årig mand og såret fire andre på St Augustine naer operaen Garnier i hjertet af Paris.

Praesident Kadyrov fortaeller, at gerningsma­nden har fået fransk statsborge­rskab, og at han havde russisk pas, indtil han fyldte 14.

Khamzat Azimov menes at vaere født i november 1997, oplyser en fransk embedsmand ifølge Sky News.

Politiet i Paris har valgt at efterforsk­e knivoverfa­ldet som et terrorangr­eb.

Foraeldre og ven anholdt

Azimovs mor, far og en ven er angiveligt blevet anholdt og er i faerd med at blive afhørt af de franske myndighede­r i byen Strasbourg. Franske medier fortaeller, at vennens adresse er blevet ransaget i går. Efterfølge­nde skulle en person vaere blevet anholdt, som kom ud fra boligen iført håndjern.

Det var lørdag aften, at knivangreb­et fandt sted. Flere franske medier fortaeller, at gerningsma­nden råbte ’Allahu Akbar’ under sin udåd. Den franske indenrigsm­inister Gerard Collomb fortaeller, at en af de tilskadeko­mne blev ført til hospitalet i kritisk tilstand. To andre skulle vaere kommet mindre slemt til skade.

IS tager ansvaret

Azimov skulle ifølge fransk politi vaere blevet skudt, da han løb frem mod en gruppe mennesker, mens han råbte ’jeg draeber jer, jeg draeber jer’.

Islamisk Stats nyhedsbure­au Amaq fortaeller, at angrebet blev udført af en af bevaegelse­ns ’soldater’ som led i efterlysni­ngen af folk, som ønsker at støtte kampen mod den USA-ledede koalition, som bekaemper ekstremist­er i Syrien og Irak.

En koalition, som også Frankrig er en del af.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Den formodede gerningsma­nd Khamzat Azimov menes at vaere 20 år.
FOTO: RITZAU SCANPIX Den formodede gerningsma­nd Khamzat Azimov menes at vaere 20 år.
 ?? FOTO: AP ?? Et vidne tog dette billede efter angrebet.
FOTO: AP Et vidne tog dette billede efter angrebet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark