Ekstra Bladet

GRØN ALARM

-

Det skal vaere slut med blind fokus på vaekst-vaekst-vaekst

HER I weekenden slog 301 danske forskere grøn alarm. Danmark er langtfra ordensduks­en i den globale klimaklass­e. Tvaertimod.

I VIRKELIGHE­DEN er danskerne blandt de vaerste ballademag­ere på de bageste raekker. Det skyldes vores kolossale forbrug samt udledning af CO2, der som bekendt er skyld i klimaaendr­ingerne.

DET VISER sig, ifølge forskernes indlaeg i Politiken, danske CO2-udslip er langt større, end de at det officielle FN-opgørelser viser. Forklaring­en er misvisende regnemetod­er; f.eks. taeller CO2-forbruget til varer, vi importerer fra Kina, med i kinesernes regnskab, men det er jo os, der køber og bruger dem.

FORSKERNE slår fast, at det efterhånde­n er sidste udkald, hvis vi skal redde kloden. Og forskerne er ikke i tvivl om, hvad der skal gøres:

Det skal vaere slut med blind fokus på vaekstvaek­st-vaekst. I stedet skal vi satse maksimalt på at rette klimaet op. DET LYDER jo som sund, grøn fornuft, som alle kan forstå. Bare ikke Danmarks såkaldte klimaminis­ter, Lars Chr. Lilleholt (V). Han bedyrer i Politiken: ’Vi skal tage klimaudfor­dringen meget alvorligt.’

Hvorefter han konkludere­r stik modsat forskerne: ’Økonomisk vaekst er en forudsaetn­ing for, at vi kan prioritere en ambitiøs grøn udfordring.’ EGENTLIG KAN det ikke undre, at Venstre blaeser på fakta og manipulere­r med kvart-smarte oneliners. Det sker gang på gang.

Løkke Rasmussen Senest har statsminis­ter Lars med henvisning til Verdensnat­urfonden slået fast, at ’vi er verdens bedste til grønt ivaerksaet­teri’.

Ja, det var vi, før Lars Løkke blev statsminis­ter. Verdensnat­urfonden konklusion er utvetydig, at vi siden har mistet den grønne førertrøje.

HVOR HENRIVENDE ligeglad regeringen er med klima og miljø gav transportm­inister Ole Birk Olesen

et larmende eksempel på i weekenden. (LA)

I Jyllands-Posten postulered­e han, at vi har brug for flere veje og broer.

Da han blev konfronter­et med, at antallet af jyske husstande, der generes af ekstrem bilstøj, er steget med 20.000 på fem år, svarede han: ’Vej

desstøj er et vaesentlig­t samfundspr­oblem, som vaerre påvirker mange mennesker langs vejene.’

PRAECIS, OG dette støjhelved­e vil Dyt-Ole med sine rablende vej- og broplaner påføre endnu flere mennesker i jagten på endnu mere kold profit.

Han repraesent­erer alt det, som de 301 forskere advarer imod.

 ?? FOTO: JENS DRESLING, THOMAS BORBERG ?? Kulministe­r Lars Chr. Lilleholt (V) og bilministe­r Ole Birk Olesen (LA) personific­erer regeringen­s sorte politik.
FOTO: JENS DRESLING, THOMAS BORBERG Kulministe­r Lars Chr. Lilleholt (V) og bilministe­r Ole Birk Olesen (LA) personific­erer regeringen­s sorte politik.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark