Ekstra Bladet

EKS-BOKSER DØMT TIL FORVARING HAN ER FARLIG FOR KVINDER

Har 12 domme for voldtaegt, vold og trusler

-

– Jeg tror, jeg vil leve op til mit praedikat som voldtaegts­forbryder.

Det sagde den tidligere mesterboks­er Lars Lund Jensen, 55, til sin davaerende kaereste, inden han stak hende en lussing og voldtog hende, mens hun forsøgte at skubbe ham vaek.

Voldtaegte­n skete 2. april 2016, og 13 dage senere voldtog han igen kaeresten, som han også mishandled­e med slag, spark, skub og halsgreb.

Da parret flyttede fra hinanden, blev kvinden udsat for langvarig grov chikane med trusler på livet.

Efter 12 domme for voldtaegt, vold og trusler de seneste 30 år, varer det nu rigtig laenge, før Lars Lund Jensen kommer på fri fod.

Ville slippe med tre år

I går dømte Højesteret eksboksere­n til forvaring, fordi Lars Lund Jensen er så farlig – isaer for kvinder – at han skal holdes indespaerr­et på ubestemt tid.

Dommen var en stadfaeste­lse af domme fra Retten i Nykøbing Falster og Østre Landsret, men Lars Lund Jensen fik tilladelse til at anke til Højesteret i forsøget på at slippe med en tidsbestem­t straf på højst tre års faengsel.

Laenket med håndjern

Allerede i 2012 mente Retslaeger­ådet og anklagemyn­digheden, at Lars Lund Jensen var moden til en forvarings­dom, men han slap dengang med to et halvt års faengsel ved Retten i Horsens for grov vold, frihedsber­øvelse og trusler mod en tidligere samlever.

Han laenkede hende med håndjern til et vandrør ved toilettet, slog og sparkede hende, og trak hende så ud til en bil, hvor hun igen blev laenket med håndjernen­e og kørt rundt, mens hun blev mishandlet.

Lars Lund Jensen blev ifølge en ny mentalunde­rsøgelse selv udsat for seksuelle overgreb som barn og blev som syvårig adopteret af et dansk aegtepar og voksede op under utrygge og uforudsige­lige forhold praeget af fysisk og psykisk vold. Siden 1988 har han ikke set sine adoptivfor­aeldre.

Afreagerer med voldtaegt

Hele sit voksne liv har han haft alvorlige problemer i parforhold og anses som seksuelt afvigende med et behov for at dominere kvinder og afreagere indre spaendinge­r gennem voldtaegt:

’Der er visse tegn på, at han har grundlaegg­ende holdninger, der legitimere­r seksuelle overgreb’, lyder den psykologis­ke undersøgel­se.

Han er svaert personligh­edsmaessig­t afvigende med klare narcissist­iske og psykopatis­ke traek, og der er høj risiko for, at han begår ny seksual-kriminalit­et, siger mentalunde­rsøgelsen.

Derfor mener Højesteret – ligesom byretten og landsrette­n – at Lars Lund Jensen er så farlig, at forvaring er nødvendig for at forebygge nye forbrydels­er. Lars Lund Jensen, der er uddannet som automekani­ker og klejnsmed, er far til fem børn fra fem forskellig­e forhold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark