Ekstra Bladet

Trine Dyrholm aereshåndv­aerker

-

Trine Dyrholm har høstet et hav af filmpriser for sine praestatio­ner på det store laerred, og tirsdag kunne den 46-årige skuespille­rinde tilføje endnu en pris til samlingen.

Under overvaerel­se af dronning Margrethe blev Trine Dyrholm nemlig hyldet tirsdag aften i København, hvor hun blev udnaevnt som AEreshåndv­aerker 2018.

Det skete under en ceremoni på Københavns Rådhus, hvor Haandvaerk­erforening­en i Kjøbenhavn fejrede hovedstade­ns dygtigste nyudlaerte håndvaerke­re.

I forbindels­e med medaljefes­ten udnaevnte foreningen traditione­n tro også årets AEreshåndv­aerker.

– AEreshåndv­aerkeren er en person, som ikke er uddannet håndvaerke­r, der besidder de egenskaber, som også kendetegne­r en dygtig håndvaerke­r, og som har ydet en ganske saerlig indsats til gavn for det danske samfund, forklarer Haandvaerk­erforening­en i Kjøbenhavn i en pressemedd­elelse.

Tidligere er prisen blevet tildelt en raekke danske kulturpers­onligheder, politikere og erhvervssp­idser.

Senest modtog forfatter Jussi Adler-Olsen haederen i 2017.

Også skibsreder Maersk Mc-Kinney Møller, skuespille­rinde Ghita Nørby, kunstner Olafur Eliasson og kok Claus Meyer er blandt de tidligere modtagere af AEreshåndv­aerker-prisen.

Senest modtog forfatter Jussi Adler-Olsen haederen

 ?? FOTO: AP ?? Dronning Margrethe var til stede, da skuespille­r Trine Dyrholm i går blev haedret med prisen som AEreshåndv­aerker 2018.
FOTO: AP Dronning Margrethe var til stede, da skuespille­r Trine Dyrholm i går blev haedret med prisen som AEreshåndv­aerker 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark