Ekstra Bladet

Melodien der blev vaek

-

Egentlig ville jeg have skrevet dette søndag formiddag, men har ventet til nu, fordi jeg var overbevist om, at der enten var sket en fejl ved stemmeafgi­vningen, eller Eurovision var blevet hacket, men det lader til, at vinderen er fastslået.

Jeg havde set frem til en spaendende finale, for der var mange gode melodier med i år, og selv de fem faste deltagere havde for en gangs skyld valgt sange i den rigtige musikalske grandprixå­nd.

Nu forstår jeg så bedre, at det hedder ’song contest’

– og ikke ’melody contest’, for vindersang­en fra Israel er da helt uden melodi. Det er blot en samling ord tilsat lyde og toner.

Skønt jeg har set vindersang­en en del gange efter finalen, giver den stadig ingen mening. Man skal vist vaere godt beruset for at se det sjove i sceneshowe­t. Sikke da en gang pjat.

Jeg gruer nu for, hvordan det bliver naeste år; om der også der bliver en masse sange om et eller andet aktuelt emne. Det kunne vaere global opvarmning, og så kommer der et virvar af optraedend­e iført pingvinkos­tumer med hat og slips. Jamen sikke et flot show, og så pyt med melodien, når bare man får at vide, at sangen og showet er en støtte til miljøet.

Eller taenk, om deltagerne tager tråden op med dyrelyde i sangen. Det kan blive en ny europaeisk fortolknin­g af ’Jens Hansen har en bondegård’ med dyr fra både Balkan og Kaukasus.

Og mon ikke der også kommer boy bands, der kalder sig Chicken-Dales – og med røde tophuer eller hanekam jager pippende høns på scenen?

Det kan sandelig blive en mindevaerd­ig finale. Må sikre mig at have rigeligt med alkohol, for så kan jeg måske se det sjove i showet, når melodien tilsynelad­ende ikke er det vigtige. Årets vinder. Ja den er hurtig glemt, for jeg får pip af at høre den.

Allan Grøn Asavaenget 16 Randers NV

 ?? FOTO: AP ?? Allan Grøn kalder den israelske vinder af årets Eurovision Song Contest for noget pjat.
FOTO: AP Allan Grøn kalder den israelske vinder af årets Eurovision Song Contest for noget pjat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark