Ekstra Bladet

LUKKET LETLAND

DANMARK tabte alt-eller-intet-kampen mod Letland med de spinkle cifre 1-0 og gik derfor glip af kvartfinal­en. Letterne møder Sverige i kvartfinal­en

- JIMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Danmark er faerdig ved VM på hjemmebane efter et 1-0nederlag til Letland i den sidste kamp i Gruppe B.

Ingen kvartfinal­e og dermed et aergerligt farvel til de danske ishockey-helte, der ellers havde fået det, som de ville have det: Afgørelsen var i egne haender.

Men mens heden holdt sit indtog i Heden omkring Boxen, så var de danske haender og fødder ikke så varme mod Letland, der omvendt spillede sin chance til ug med kryds og slange.

Overtog kampen

Letterne kom til kampen med en frisk indstillin­g trods en sen kamp mandag mod Canada, mens danskerne ikke lignede nogen, der lige havde fået lov til at hvile benene i to dage.

Første periode startede dog helt lige mellem to mandskaber, der begge gerne ville frem over isen. Danskerne pressede til publikums jublen på, men letterne svarede igen med flere gode muligheder og overtog lige så stille og roligt kampen.

Knap halvvejs i 1. periode gik det galt for de rød-hvide, der lod Andris Dzernis få alt for meget plads, så han kunne passere Frederik Andersen. Så var der pludseligt meget stille i den ellers livlige Boxen.

Det hjalp heller ikke meget på det danske spil, at Jesper Jensen Aabo fik to plus ti minutter for en checking to the head, og den staerke Jokerit-back derfor måtte se til fra straffebok­sen i 12 minutter.

Et hårdt slag for danskerne, der dog overlevede den to minutter lange undertalss­ituation.

Fra 2. periodes start kom muligheden i et dansk powerplay, men der kom ikke rigtig styr på offensiven. Et generelt problem, desvaerre.

Takkede for støtten

For selv om danskerne kunne noteres for flere skud i 2. periode, så braendte det aldrig rigtigt på ved Elvis Merzlikins’ mål.

Det gjorde det til gengaeld fra starten af 3. periode, hvor Mads Christense­n var uheldig med at ramme stolpen. Det blev starten på et dansk stormløb, hvor afslutning­erne kom i en lind strøm.

Men letterne holdt stand – også da danskerne i de sidste minutter trak Frederik Andersen ud af målet for at skabe overtal.

Og de kan med sejren booke hotelvaere­lser i København, hvor de i kvartfinal­en skal møde Sverige, der i Gruppe A slog Rusland i en duel om førsteplad­sen.

Danskerne derimod måtte skøjte den tunge gang rundt i Boxen og takke publikum for støtten, der trods alt gav fire sejre, 11 point og en 10. plads.