Ekstra Bladet

Brøndby vinder guldet!

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Mandagen havde tre store vindere: FC Midtjyllan­d, Bo Henriksen – og nationens neutrale fodboldtil­skuere, der nu kan se frem til en taet duel om guldet i de to sidste runder.

Ulvenes sejr i Brøndby aendrer dog ikke på, at Alexander Zorniger og Vestegnens helte kan lade sig hylde som danske mestre mandag aften hen ad kl. 20, vurderer Stig Tøfting benhårdt.

– Jeg har i ugevis sagt, at Brøndby vinder guldet, og det tror jeg stadig.

– Men det kan da blive svaert, indrømmer Ekstra Bladets fodboldeks­pert.

Han haefter sig bl.a. ved, at Bo Henriksen må have haft godt gang i jubel-manøvrerne mandag aften, fordi Horsens nu møder begge guldbejler­e i de to afgørende runder. Brøndby hjemme på fredag med hele den ene langside reserveret til gaesternes fans og tre dage senere på udebane i Herning, hvor FCM måske skal hyldes som danske mestre.

– Det er jo en gave fra oven til Bo Henriksen og Horsens, at de kan pille point fra Brøndby – som de gjorde med 1-1 i runde 25. Horsens er aldrig noget, man ’bare lige’ overvinder, ligesom jeg bestemt heller ikke kan forestille mig, at FCK ikke er topmotiver­et hjemme i Parken mod FC Midtjyllan­d på fredag, siger Stig Tøfting.

Taktisk veludført

Plaeneklip­peren var live til stede og på arbejde for TV3 mandag aften i Brøndby, hvor han så en intens og rodet affaere – men også taktisk veludført af gaesterne, der fik de marginaler med sig, Brøndby i lang tid har haft herredømme­t over.

– På et eller andet tidspunkt skulle de jo tabe, men jeg havde ikke regnet med, det skulle ske hjemme mod FCM. Men hatten af for midtjydern­e, der efter fire nederlag til Brøndby i år kom med andre dyder, lagde et hårdt pres på Brøndbys forsvar og tvang Benedikt Röcker og Paulus Arajuuri til at slå lange bolde frem ad banen.

– De inviterede fuldt bevidst til duelspil midt på banen, hvor FCM råder over langt større fysik og flere centimeter i højden end Brøndby.

– Det var rigtig fint set af Jess Thorup, der indtil i aftes i ni kampe mod Alexander Zorniger blot havde én sejr, en uafgjort og hele syv nederlag, konstatere­r Stig

Tøfting.

– Det hører jo med til historien, at Jesper Hansen har den ene afgørende redning på Kamil Wilczeks skud, som keeperen redder helt oppe under overligger­en. Men jeg er til gengaeld uenig med Alexander Zorniger, når han kritiserer sit hold for ikke at spille, som det plejer. Nej, de fik sgu ikke LOV til det!

– Handler det om efterveer af pokalfinal­en og gummiben?

– Det er klart, at pressen spørger til det, men jeg konstatere­r bare knastørt, at Brøndby løb 121 km i den kamp – fuldstaend­ig som de plejer – mens FCM-spillerne tilbagelag­de 113 km.

– Det er stadig Brøndby, der har teten, plus på målscoren og det på papiret nemmeste program, men det er også nu, de skal vise klassen og spillerne bevise, hvad de er lavet af, siger Stig Tøfting.

Det er stadig Brøndby, der har teten, plus på målscoren og det på papiret nemmeste program

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Jeg har i ugevis sagt, at Brøndby vinder guldet, og det tror jeg stadig. Men det kan da blive svaert, indrømmer Ekstra Bladets fodboldeks­pert Stig Tøfting.
FOTO: LARS POULSEN – Jeg har i ugevis sagt, at Brøndby vinder guldet, og det tror jeg stadig. Men det kan da blive svaert, indrømmer Ekstra Bladets fodboldeks­pert Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark