Ekstra Bladet

MØRK PERIODE

DEN NORSKE STJERNE har mistet kaeresten og ødelagt korsbåndet, nu konsultere­r hun norsk skandaledo­mmer

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Først blev hendes telefon hacket og talrige nøgenfotos spredt på nettet. Så glippede VM-guldet, da de norske favoritter spillede langt under niveau mod Frankrig i finalen, og så rendte hun ind i en korsbåndss­kade i starten af februar.

Nora Mørk har i sandhed haft en mareridtsa­gtig saeson, der søndag kulminered­e for hendes ungarske klub Györ, da holdet for andet år i traek slog Vardar Skopje med en enkelt pind – og igen efter forlaenget spilletid. Men altså uden den norske bomber i aktion på banen.

Midt i alt dette brød hun og kaeresten gennem seks år, fodboldspi­lleren Stefan Strandberg.

Det har vaeret et norsk mareridt i flere etaper, der formentlig også ender med et afbud til EM i december, når mesterskab­et afvikles i Frankrig. Den 26-årige med venstrehån­ds-hammeren mener simpelt hen ikke, hun kan nå at blive klar.

Traener jernhårdt

Hun traener jernhårdt såvel fysisk men også mentalt, siger hun til det norske telegrambu­reau NTB.

– Jeg ved ikke, om jeg er blevet en staerkere person, men jeg er blevet udfordret en del og har måske måttet arbejde mere med mig selv end tidligere.

– Det gør jeg fortsat, men jeg anbefaler ikke andre at vaere Nora Mørk, siger hun til NTB.

26 og ulykkelig

Der faldt i april domme til ni personer, der havde spredt de stjålne nøgenbille­der på sociale medier. Ifølge Nora Mørk selv, cirkulered­e de såmaend også på det norske herrelands­hold, og hun truede faktisk med at melde fra til slutrunden i december, fordi hun savnede støtte fra det norske forbund.

Hun sagsøgte 15 personer, hvoraf de ni blev dømt og tildelt bøder på mellem 10.000 og 15.000 norske kroner.

Dermed blev der sat punktum i sagen, og Nora Mørk erklaerede sig tilfreds – og parat til komme videre i livet. Men sagen har selvsagt ikke vaeret uden store personlige omkostning­er.

– Man siger, tiden laeger alle sår, og det gør den måske også, men dette er mit liv hver dag.

– Det er tungt til tider, men jeg er egentlig en positiv person. Det meste af hverdagen drejer sig om at traene og ha’ det sjovt. Der er absolut mere glaede i hverdagen end for nogle måneder siden, siger Nora Mørk, der blankt erkender, hun har vaeret langt nede:

– Jeg fandt ud af, at jeg var 26 og ulykkelig. Det tvang mig til at finde nogle greb og finde ud af, hvordan jeg vil leve livet og vaere som person. Jeg har vaeret i vaeldigt mørke perioder i mit liv, og det ønsker jeg ikke skal gentage sig.

– Jeg vil leve et liv med mere glaede, siger hun.

Nora Mørk har benyttet sig af psykologen Tom Henning Øvrebø, der er en del af Olympiatop­pen, som svarer til Team Danmark.

Han kender som tidligere topdommer alt til at vaere under pres. Bare spørg Didier Drogba og et par andre tidligere Chelsea-stjerner, der blev groft snydt i en CLsemifina­le for ni år siden på Stamford Bridge …

Jeg har vaeret i vaeldigt mørke perioder i mit liv, og det ønsker jeg ikke skal gentage sig

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? – Jeg anbefaler ikke andre at vaere Nora Mørk, siger hun til NTB.
FOTO: ALL OVER PRESS – Jeg anbefaler ikke andre at vaere Nora Mørk, siger hun til NTB.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark