Ekstra Bladet

De er styret af Putin og Kreml

Peter Møller mener, at Schmeichel skulle have undersøgt naermere, hvem han arbejdede for, da han lavede tv for Russia Today

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

I forbindels­e med optagelser­ne til sit eget program om Rusland, mødte DR-vaerten Peter Møller den tidligere målmandsle­gende Peter Schmeichel.

Schmeichel har modtaget en hel del kritik for tv-programmet ’The Peter Schmeichel Show’, der bliver sendt på den statsejede tv-station Russia Today.

– Jeg mødte faktisk Peter Schmeichel ovre i Samara, hvor jeg talte med ham. De havde linet noget op ude på byens bedste hotel, hvor han så var. Det var ikke lige det hotel, som jeg boede på, fortaeller han til Ekstra Bladet.

– Jeg har set nogle af de programmer, Schmeichel har lavet, og det, synes jeg, er helt fint. Der er ikke noget odiøst i det. Problemet er bare, at det er lavet for Russia Today, som er styret af Putin og Kreml, og det er dem, der bestemmer, hvilke vinkler og historier der skal vaere i deres nyhedsudse­ndelser. Du får et forkert billede af, hvad Rusland er, fordi det går igennem Putins øjne, tilføjer han.

Hvis han selv stod i den situation, ville han nok have undersøgt lidt mere, hvilket medie Russia Today var.

Undertrykt­e russere

– Hvis det var mig, så ville jeg nok have undersøgt, hvem jeg skulle arbejde for. Selve det Schmeichel har lavet, det er der ingenting i. Han viser de 11 vaertsbyer, og så skulle man have en frontfigur til at løfte den opgave, siger Peter Møller.

Under optagelser­ne til sit nyt program oplevede Møller

Han viser de 11 vaertsbyer, og så skulle man have en frontfigur til at løfte den opgave

russerne på taetteste hold, og her fik han indtryk af, at mange var bange for at sige deres mening.

– Jeg fik et indtryk af, at russerne er rigtig søde og venlige og vil det her VM rigtig meget, men jeg føler, at de er fuldstaend­ig undertrykt af systemet. Der er ingen, der tør gøre modstand mod Putin. Alle er meget nervøse for at sige deres mening og skille sig ud, siger han.

Møller mener dog, at danske fans trygt kan rejse til Rusland for at se de danske kampe.

– Turen gav mig det indtryk, at de danske fans, der har billetter og har fan-id, bare skal tage afsted. Det er super nemt at rejse rundt i hvert fald i de tre byer, som vi var i. Det tager lidt laengere tid, men sådan er det i verdens største land, siger DRvaerten.

Peter Møller har sammen med udenrigsko­rresponden­t Matilde Kimer optaget tre programmer kaldet ’På udebane i Rusland med Møller og Kimer’ fra byerne Saransk, Samara og Moskva, hvor Danmark skal spille deres gruppekamp­e.

Første afsnit af ’På udebane i Rusland med Møller og Kimer’ kommer på DR mandag 28. maj kl. 20.45. De resterende to afsnit bliver sendt en uge efter og tre uger efter den første udsendelse.

 ?? FOTO: DR ?? Peter Møller mener ikke, at Russia Today viser det sande Rusland.
FOTO: DR Peter Møller mener ikke, at Russia Today viser det sande Rusland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark