Ekstra Bladet

Byggemarke­der overvejer stop og ny strategi

-

Ikke kun danske importører har pligt til føre kontrol med deres leverandør­er i Brasilien. Der hviler et lige så stort ansvar på byggemarke­der, som saelger traeet til kunder herhjemme.

– Det er bekymrende, der ikke er styr på det.

– Vi har en del krav, og vi vil leve op til vores firma-politik om, at trae skal vaere lovligt og produceret under gode forhold. Vi får en del dokumenter fra Keflico, der gerne skulle leve op til de krav, der er ifølge lovgivning­en. Vi har valgt at betale os fra det, så leverandør­en har styr på det, siger sourcingog at marketing-direktør Silvan Morten Juel.

Ikke acceptabel­t

hos Hos Davidsens Tømmerhand­el saelges det tropiske ipêtrae fra Global Timber. Heller ikke her er man bekendt med, at Global Timber har handlet med seks leverandør­er, der har fået bøder for dokumentfa­lsk, fortaeller regionsdir­ektør Carl Bladt Hansen.

– Vi er selvfølgel­ig nødt til at tale med Global Timber om det. Det er ikke acceptabel­t. Det er netop noget af det, vi laegger vaegt på, når vi bruger en partner.

– Tingene skal vaere i orden – ikke bare med certificer­et trae, men også med ikke-certificer­et som for eksempel ipê-produkter, vi køber, siger Carl Bladt Hansen. Han overvejer om, Davidsens Tømmerhand­el vil fortsaette med at saelge traeet.

Byggemarke­det Stark har nu valgt at aendre strategi for indkøb af tropisk trae.

– Vi kaemper for baeredygti­gt skovbrug, det har vi gjort i mange år. Det er en hjertesag for os. Men vi kigger også indad og stiller krav til vores leverandør­er, fordi vi skal have den bedste ordning, der findes.

Vi har nu sat fire initiative­r i søen, fortaeller Søren Lund, der er kommerciel direktør hos Stark, der nu blandt andet vil lave en dobbelt certificer­ing og stille øgede krav til deres leverandør­er.

Stark ser ikke nogen grund til at suspendere deres salg af tropisk trae på nuvaerende tidspunkt.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Silvan er blandt byggemarke­derne, som saelger trae med omstridt oprindelse.
FOTO: MOGENS FLINDT Silvan er blandt byggemarke­derne, som saelger trae med omstridt oprindelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark