Ekstra Bladet

Alexandra havde nok fået en skideballe på Jyllands-Posten

-

var journalist på Jyllands-Posten, Hvis grevinde Alexandra var hun muligvis blevet kaldt ind på chefredakt­ørens kontor til en kammeratli­g samtale om dresscode.

I hvert fald hvis hun var mødt på arbejde i den påklaednin­g, som hun er afbildet med i Lill-Marlen Elnegaards malede portraet. Her ses hun med smalle stropper, der er trukket helt ned over skuldrene, og en synlig kavalergan­g.

Chefredakt­ør Jacob Nybroe har nedlagt et shorts-forbud for sine medarbejde­re. Maend som kvinder. Kvinder må gerne optraede i knaelange kjoler, men miniskørte­r og hotpants er et no-go, så laenge man er på arbejde.

Hvad angår øvre beklaednin­g som f.eks. ’stropløshe­d’, afholder han sig fra yderligere anvisninge­r, men henviser til, at medarbejde­rne skal bruge den sunde fornuft.

eller ej på journalist­iske Diskussion­en om shorts arbejdspla­dser er ikke ny. Jeg husker en vis panik for mange år siden i et andet bladhus, hvor en praktikant mødte på job iført meget, meget små, røde shorts, som der vist endda var hul i. Den mundering medførte en skrivelse til samtlige praktikant­er om, hvad man kan have på og ikke have på, når man er i marken og møder kilder.

Men ifølge Nybroe gaelder hans dekret ikke kun ud fra hensynet til kilder, kunder og eksterne gaester. Det gaelder også af hensyn til respekten for hinanden på redaktione­n.

Den pointe har Politikens kulturjour­nalist Gudrun Marie Schmidt grebet med en interessan­t kommentar.

chefredakt­øren dybest set mener, Hun mener, at at det mest respektful­de på en arbejdspla­ds er, at medarbejde­re ligner ham selv iført magtens klassiske uniform: jakke, skjorte og bukser.

Hun påpeger, at med kvindernes indtog på arbejdsmar­kedet blev kontorerne langsomt ’fyldt op af bluser med bryster i, nederdele og højhaelede sko’, og dermed har kvinderne vaeret med til at bane vejen for større valgfrihed i påklaednin­gen også for maend.

Tag den, Nybroe, og mens du taenker over det, kan vi vende blikket mod grevinde Alexandra og føromtalte portraet, som blev afsløret i denne uge.

Stor kunst er det ikke, men det er et staerkt symbol på netop valgfrihed.

i slipstrømm­en af den Grevinden laegger sig del af Instagram-kulturen, hvor kvinder viser hud, bruger forskønnen­de filtre og siger ’hvad rager det jer’ til de forargede.

Sjaeldent har man set hende så glad på et pressefoto som det, der blev taget forleden, da billedet blev vist for offentligh­eden, men det er der ifølge kongehus-eksperten Søren Jakobsen ingen grund til, for det er ’helt upassende’, at der vises så meget bar hud.

Således er han og chefredakt­ør Nybroe vist nogenlunde på linje, hvad angår kongelig etikette.

med sin egen avis udtaler For i et interview chefredakt­øren, at journalist­erne jo kan risikere at løbe ind i selveste kronprinse­sse Mary, og det skal de vaere klaedt på til, således at tøjet ikke ’forstyrrer i kontakten’.

Nå, men hvad siger vi så til alt det her på Ekstra Bladet? Tjah, da jeg forleden gik igennem newsroom på en af de meget varme dage, blev jeg råbt muntert an af medarbejde­re, som mente, at jeg ikke var ganske korrekt klaedt med mine bare arme og en synlig tatovering. Lidt senere spurgte en af vores reportere mig, om han ville få skaeldud, fordi han havde shorts på. Jeg sagde, at bare han var klar til at rykke ud til hvad som helst, så var det fint med mig.

Til det svarede han, at han havde naturligvi­s skiftetøj med.

Selvfølgel­ig havde han det. Han brugte sin sunde fornuft.

 ??  ??
 ?? FOTO: PETER HAUERBACH/RITZAU SCANPIX ?? Sjaeldent har man set grevinde Alexandra så glad, som da portraette­t af hende med udslået hår og nedtrukne stropper blev afsløret forleden.
FOTO: PETER HAUERBACH/RITZAU SCANPIX Sjaeldent har man set grevinde Alexandra så glad, som da portraette­t af hende med udslået hår og nedtrukne stropper blev afsløret forleden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark