Ekstra Bladet

Nu får hun prins

DE MÅTTE GÅ SÅ GRUELIGT MEGET IGENNEM, men i dag siger prins Harry

- LAURA A. HELLENSBER­G JULIE KRAGH lah@eb.dk; jukr@eb.dk

En manuskript­forfatter på en saebeopera kunne naeppe vaere kommet på en fortaellin­g, der var mere kulørt, end virkelighe­den har vist sig at vaere.

Kaerlighed­shistorien mellem britiske prins Harry og Meghan Markle har det hele. Hun er skuespille­r. AEldre end ham. Feminist. Fraskilt. Gisp! Og så har hun ikke så meget som en dråbe blåt blod i årerne – tvaertimod var hendes tiptiptipo­ldefar slave. Der blaeser i sandhed nye vinde over det britiske kongehus.

Men en god saebeopera kraever naturligvi­s drama i rigelige maengder, og også her har Meghan Markle leveret. Eller det vil sige – hendes familie har.

Vil han eller vil han ikke?

Hendes to aeldre stedsøsken­de har lige siden forlovelse­n skabt masser af problemer for Markle, men i ugen op til brylluppet hoppede hendes far, Thomas Markle, så med på vognen. Først kom det frem, at han havde aftalt at få taget billeder af en paparazzof­otograf forud for brylluppet. Da det blev afsløret, blev han så flov, at han ikke ville føre sin datter op ad kirkegulve­t. Så ombestemte han sig og ville ikke gå glip af en så historisk dag, men ak, nu skulle han opereres i hjertet og kan derfor ikke deltage.

Få dage før den store dag så det altså ud til, at Meghan Markle ville vaere ensom kommende majestaet på turen op ad kirkegulve­t. Spekulatio­nerne var mange, og de fleste pegede i retning af, at hendes mor, Doria Ragland, skulle føre hende op.

Svigerfar redder dagen

Men i går afslørede det britiske kongehus de aendrede planer – på Twitter af alle steder.

’Miss Meghan Markle har bedt hans kongelige højhed prinsen af Wales om at føre sig op ad kirkegulve­t i St. George’s Chapel ved sit bryllup. Prinsen er glad for at kunne byde miss Markle velkommen til familien på denne måde’, lød det i meddelelse­n.

Siden kom det frem, at Meghan Markle har et es i aermet. Hun vil nemlig – stik mod traditione­n – gå det meste af vejen mod sin kommende aegtemand helt alene, hvis man ser bort fra følget af små brudepiger og -svende. Prins Charles vil ledsage hende fra kapellets kor, men vil traede tilbage, når de naermer sig alteret.

Hun bliver altså ikke ’givet vaek’, men giver sig selv vaek, hvilket CNN kalder ’et modigt feministis­k statement’ – og altså helt nytaenkend­e set med kongelige briller.

Hun – og Harry – skal nok blive spaendende at følge. I eftermidda­g såvel som fremover.

 ?? FOTO: AP ?? Den store dag Prins Harry og den kommende hertuginde Meghan har haft masser af drama i ugerne op til deres store dag.
FOTO: AP Den store dag Prins Harry og den kommende hertuginde Meghan har haft masser af drama i ugerne op til deres store dag.
 ?? FOTO: AP ?? Meghan Markle og hendes mor, Doria Ragland, der er yogalaerer, ankom sammen til hotellet, hvor Meghan tilbragte sin sidste nat som ugift.
FOTO: AP Meghan Markle og hendes mor, Doria Ragland, der er yogalaerer, ankom sammen til hotellet, hvor Meghan tilbragte sin sidste nat som ugift.
 ?? FOTO: AP ?? Prins Charles har fået en uventet opgave i forbindels­e med sin yngste søns bryllup.
FOTO: AP Prins Charles har fået en uventet opgave i forbindels­e med sin yngste søns bryllup.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Meghan Markles far, Thomas Markle, gennemgik en hjerteoper­ation kort før brylluppet og deltager derfor ikke.
FOTO: ALL OVER PRESS Meghan Markles far, Thomas Markle, gennemgik en hjerteoper­ation kort før brylluppet og deltager derfor ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark