Ekstra Bladet

Efter afsløring i Ekstra Bladet: Sag mod Divisions foreningen

- fb

Fodboldens disciplin aer instans har beslutteta­t åbne en sag mod Divisions foreningen.

Beslutning­en kommer, efter Ekstra Bladet tidligere på måneden kunne afsløre, at Divisions foreningen inden pokalfinal­en mellem Brøndby og Silkeborg bragte en video på Facebook, hvor der to steder bliver zoomet ind på Brøndby-fans med braendende romerlys.

Videoen blev slettet fra Facebook-siden inden for få timer. Det er ikke tilladt i henhold til DBU’s regler, der siger, at man ikke må ’udtrykke anerkendel­se for brugen af romerlys og derved udvise illoyal og usømmelig adfaerd’.

– Vi har besluttet at åbne en sag imod Divisionsf­oreningen, ja, og det er vist ret klart, hvad der ligger til grund for beslutning­en, siger Jens Hjortskov, der er formand for Disciplin aer instansen, til Ekstra Bladet.

– I denne type sager starter vi normalt med at indhente en redegørels­e, så sådan en har vi bedt Divisionsf­oreningen om at komme med, si gerhan. Men sådan en forespørgs­el er man ikke endnu bekendt med hos Divisions foreningen.

– Vi er ikke blevet bedt om noget endnu, og vi har ikke modtaget nogen henvendels­e fra Disciplin aer instansen, siger Divisions foreningen­s direktør, Claus Thomsen, der desuden siger, at en eventuel redegørels­e ikke vil tage lang tid at udarbejde.

Systemet virker

Claus Thomsen understreg­er desuden, at han ikke er utilfreds med Disciplin aer instansens beslutning o mat rejse en sag på baggrund af den uheldige video.

–Hvis Disciplin aer instansen synes, der eren sag, så skal de selvfølgel­ig rejse den. Jeg synes, vi har lavet en fejl, og derfor er det også meget rimeligt, at de rejser sagen. Det viser på en eller anden måde også, at systemet virker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark