Ekstra Bladet

Tilgiv, giv slip, kom videre

-

Michael Egede Jensen håber, at han kan hjaelpe de unge på Grønland ved at fortaelle om sin egen opvaekst. Derfor holder han foredrag for at inspirere dem til at bryde ud af den onde spiral. For Michael handler det om tilgivelse.

– Jeg har givet mig selv en opgave. Jeg skal finde min onkels gravsted og tilgive ham. Du skal tilgive for at komme videre. Alt det, som forhindrer dig i at komme videre i livet, skal du af med.

Sådan lyder Michaels Egede Jensens opskrift på at få det bedste ud af livet.

– Mit barnebarn er den største velsignels­e i livet. Hun giver mig mere mod til at arbejde videre med foredraget, så hun ikke skal opleve det, som vi har vaeret igennem, forklarer han.

af kroner på psykologer og terapi. Men den største hjaelp har han fundet hos den amerikansk­e praedikant T.D. Jakes og hans budskab: ’Tilgiv, giv slip, kom videre.’

– Det startede med, at jeg lyttede til ham. Jeg har nok set hans video ’Let it go’ 200 gange på YouTube. Hver gang jeg ser den, så forstår jeg noget mere. Og det gik op for mig, at der var brug for det i Grønland. Og at vi ikke har nogen som ham. Så for at gøre noget ved det forsøger jeg at bringe de samme budskaber i Grønland.

– Jeg har holdt foredrag om mit liv og min måde at komme videre på, hvor målgruppen var 15-16 år. Men hvor der også mødte 70-80-årige op, som kunne genkende det, der blev sagt. Det er min måde at gøre det på. Jeg har oplevet det på egen krop. Det skader dig at gå rundt med negative tanker om en person, det engang har gjort dig ondt. Hvis du tilgiver, kan personen ikke gøre dig ondt mere.

– Jeg ville ikke skifte min mor ud i dag. Så ville jeg ikke vaere den mand, jeg er. Som jeg er stolt over at vaere.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark