Ekstra Bladet

KJELD VAR JORDENS

Der var ingen tvivl i

- JACOB HØNGAARD JENSEN FOTO: HENNING HJORTH jaje@eb.dk

Mere dansk kan det ikke blive. Syrenerne blomstrer, de hvide havemøbler skinner i solen, og der er kolde Tuborg på bordet. Dannebrog blafrer i kolonihave­foreningen Brøndby Haveby, men desvaerre flager et af dem på halv.

Det er til aere for Kjeld Rasmussen, Brøndbys borgmester og bykonge gennem 39 år, der lørdag afgik ved døden. Han blev 91. Og det er en mand, man husker i Brøndby.

– Han var jordens bedste borgmester. Jeg tror simpelthen ikke, der har vaeret nogen bedre end ham. Havde man et eller andet problem, så kunne man gå til ham. Man kunne gå ind til ham og snakke med ham personligt. Og han fandt altid en løsning. Mine foraeldre har oplevet det, siger 62-årige Marianne Hansen.

Kendt af alle

Hun har vaeret sammen med ham nogle gange, fordi hun arbejdede i hjemmeplej­en. Kjeld Rasmussen spurgte om hun ville undervise i arbejdsmil­jø.

’Drengene’ og et par enkelte piger sidder ved ’Kirken’, der er et hyggeligt overdaekke­t tilholdsst­ed i Brøndby Haveby, og de kender alle borgmester­en, der stoppede i 2005.

– Han var en folkehelt, siger 46-årige Søren Christians­en, der arbejder som pladesmed.

– Brøndby Fodboldklu­b eller i det hele taget Brøndby Idraetsfor­ening havde ikke vaeret meget uden ham, lyder det fra Ken Magelund.

Frivillige i 20 år

De er alle enige om, at det var Kjeld Rasmussen, der lagde grundstene­n til Brøndby IF. Blandt andet derfor flagede kolonihave-ejerne Parly og Mona Henriksen på halv i går formiddag.

– Ja, vi har jo vaeret frivillige over i klubben i 20 år eller sådan noget. Og der var han jo altid. Han har altid vaeret til vores fester, og vi har altid hilst på hinanden.

– Hvordan vil I beskrive ham?

– Som en guttermand. Faerdig. Bum. Det er jo ham, der har bygget Brøndby op. Altså hele kommunen, ik’. Det er der ingen tvivl om. Han var førstemand­en, siger Parly Henriksen.

– Han var i hvert fald socialdemo­krat, tilføjer Mona Henriksen

Åben over for alle

Han frasortere­de ingen borgere på nogen måder. Heller ikke indvandrer­ne, siger Parly Henriksen.

– Han havde os alle sammen. Han har altid vaeret åben, også ovre i klubben, når der har vaeret nogle arrangemen­ter for fremmede, ikke? Alle var Brøndby-borgere, når de kom inden for graensen.

Men lidt kritik af den tidligere bykonge lyder der fra 76-årige Finn Nielsen, der har haft lidt kontrovers­er med Kjeld Rasmussen.

– Ud over det var han også en folkeforfø­rer. Jeg har haft lidt diskussion med ham et par gange. Han holdt jo ikke alt, hvad han lovede. Men han var jo folkelig og fornøjelig, siger Brøndby-borgeren. MANDAG 21. MAJ 2018

Han frasortere­de ingen borgere på nogen måder. Heller ikke indvandrer­ne

 ??  ?? Solskin og kolde Tuborg. Der bliver hygget igennem og talt varmt om Kjeld Rasmussen ved ’Kirken’ i Kolonihave­foreningen Brøndby Haveby i går eftermidda­g.
Solskin og kolde Tuborg. Der bliver hygget igennem og talt varmt om Kjeld Rasmussen ved ’Kirken’ i Kolonihave­foreningen Brøndby Haveby i går eftermidda­g.
 ??  ?? – Han var en markant stemme på fodbold og integratio­n, siger Søren Christians­en.
– Han var en markant stemme på fodbold og integratio­n, siger Søren Christians­en.
 ?? PRIVATFOTO ?? Flaget på halv stang i Brøndby Haveby.
PRIVATFOTO Flaget på halv stang i Brøndby Haveby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark