Ekstra Bladet

Laudrup begraeder tabet af bykongen

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Med Kjeld Rasmussens død er en af de gamle kaemper i Brøndby IF gået bort, og det begraeder en af de yngre giganter i klubben, som netop i disse dage spiller en hovedrolle i det nervepirre­nde mesterskab­sspil i Superligae­n.

Michael Laudrup var efter sin glorvaerdi­ge karriere som spiller cheftraene­r i Brøndby i fire saesoner, hvor han to gange vandt pokaltitle­n og i 2005 gjorde klubben til dansk mester.

En stor personligh­ed

Det år blev Kjeld Rasmussens sidste som borgmester i Brøndby Kommune. I 39 år beklaedte han posten, og han er stadig i dag den laengst siddende borgmester i danmarkshi­storien.

’En stor personligh­ed er gået bort’, skriver Michael Laudrup i en mail til Ekstra Bladet.

’En person, som var med fra start, da Brøndbyøst­er og Brøndbyves­ter blev slået sammen til Brøndbyern­es IF i 1964 (mit fødselsår i øvrigt). Og samtidig en mand, som havde bred opbakning i hele Brøndby Kommune.’

’Og det ikke kun af fodboldfol­k, for ellers sidder man ikke naesten 40 år som borgmester. Så vi kan sige, at en af de gamle er gået bort. I såvel bogstaveli­g som overført betydning’, skriver Michael Laudrup.

Kjeld Rasmussen var hovedarkit­ekten bag Brøndby IF's opstigen fra serieklub til storklub. Han bliver hyldet i forbindels­e med Brøndbys sidste kamp i denne saeson mod AaB i aften.

 ?? FOTO: THOMAS WILMANN ?? Michael Laudrup sammen med Kjeld Rasmussen.
FOTO: THOMAS WILMANN Michael Laudrup sammen med Kjeld Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark