Ekstra Bladet

HA-TATOVERING SK

Sådan kaemper den tidligere rocker i Hells Angels og Bandidos mod livstruend­e sygdom

- LINETTE KRØGER JESPERSEN FOTO: PER RASMUSSEN linette@eb.dk

Da Brian Sandberg var fuldblods-rocker i Hells Angels og Bandidos, sad han til flere ubehagelig­e samtaler, hvor han blev smidt ud på røv og albuer for at forbryde sig mod rockernes strenge kodeks.

Men det er en samtale med en laege i hvid kittel, han beskriver som den vaerste i sit liv.

Kapitlet om Gucci-rockeren Brian Sandberg som kraeftpati­ent startede for tre år siden, netop da han var røget ud af Bandidos i bad standing for en hed chat med en 'rockerbror­s' ekskone.

– Jeg var sindssygt stresset over min sikkerhed, og jeg havde en ømhed i kroppen en gang imellem, fortaeller Brian Sandberg.

En morgen vågnede han op til en blodplet på lagnet på størrelse med en femkrone og blod fra ryggen, men taenkte ikke videre over det.

Hans kaereste overtalte ham til at gå til laegen, som først ikke opdagede det syge modermaerk­e.

Det ene ben i graven

– Jeg havde en kaempe HAtatoveri­ng, som jeg fik daekket over for mange år siden. Den blev paent sort på et bestemt område, fortaeller Brian Sandberg, som blev sendt tilbage til laegen af kaeresten. Kort tid efter kom diagnosen: modermaerk­ekraeft.

Manden, der er forsøgt likvideret to gange, havde fået en ny fjende og brød graedende sammen i elevatoren efter en samtale med laegen.

Samme mand, der offentligt udtalte 'vi bliver ikke bange', da han som fuldgyldig HA'er blev forsøgt draebt på juice-caféen Joe & The Juice i København.

– Det her er den vaerste fjende. Den anden fjende er selvforsky­ldt. Nogle gange føler jeg, at jeg har det ene ben i graven og har haft det de seneste mange år, fortaeller han nu.

12 cm langt ar

I dag har det overdaekke­de Hells Angels-rygmaerke, som han var i gang med at få tatoveret, da han røg ud af rockerklub­ben, fået selskab af et 12 centimeter langt ar.

– Hvis jeg ikke havde tatovering­en, så havde jeg set modermaerk­et, og om det forandrede sig, konstatere­r han.

– Har du taenkt, at det er karma, at du får modermaerk­ekraeft under din HA-tatovering?

– Jeg har taenkt det. Og i starten taenkte jeg også, at det er Gud, der straffer mig. Men så vil Gud have travlt med hele miljøet og alle, der bare har lavet det mindste. Så det er jeg kommet fra igen.

Alle lymfer fjernet

To år efter han fik fjernet det syge modermaerk­e, blev der fundet kraeft i en lymfe. Han fik fjernet alle lymferne under venstre arm for en sikkerheds skyld. De var kraeftfri.

Et halvt år efter operatione­n blev han så kaldt til det, han kalder 'den vaerste samtale i sit liv', hvor han fik at vide, at det havde sat sig på lungen.

– Jeg taenkte: 'Lungekraef­t – nu dør jeg'. Der gik jeg helt i sort og knaekkede fuldstaend­ig sammen. Jeg troede virkelig, at det var slut.

Det var dog ikke lungekraef­t, men metastaser, altså modermaerk­ekraeft, på lungen, som kraevede en operation.

Immunterap­i

Og for to måneder siden fandt laegerne så endnu et melanom på lungen, der sidder så taet på brystvaegg­en, at det ikke kan opereres vaek. I stedet får han den mildeste form for immunterap­i.

Han er ikke i tvivl om, hvorfor han er blevet syg.

– Jeg har med 100 procents sikkerhed fået det af solarium. Vi havde et solarium hjemme hos min mor og far. Der lå jeg tre-fire gange om ugen, siger han.

23. maj skal han til samtale igen for at høre, om kraeften er vaek for denne gang. MANDAG 21. MAJ 2018

Det er Gud, der straffer mig, taenkte jeg

Solarium er årsagen med 100 procents sikkerhed

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark